Зміни фітосанітарних вимог, що стосуються експорту рослин роду Wollemia з України до Сполученого Королівства Великої Британії
опубліковано 09 вересня 2024 року о 17:23

Держпродспоживслужба повідомляє, що згідно інформації, отриманої від Департаменту навколишнього середовища, продовольства та розвитку сільських територій Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, рослини роду Wollemia (Волемія) тепер віднесено до порядку Pinales. (Соснові). Спеціальні вимоги стосовно експорту вищезазначених рослин відносяться до пунктів 43 та 44 додатка 7 Регламента про здоров'я рослин (Phytosanitary Conditions Regulations) від 2020 року.

Звертаємо вашу увагу, що ввезення до Великобританії рослин роду Wollemia, крім плодів і насіння, можливе в супроводі офіційної заяви про те, що ці рослини були вирощені в розсаднику та походять з місця виробництва, яке було встановлено Національною організацією захисту рослин відповідно до положень Міжнародного стандарту з фітосанітарних заходів № 10 «Вимоги щодо встановлення вільних місць виробництва та вільних ділянок виробництва», як місце виробництва, вільне від Pissodes cibriani O'Brien, Pissodes fasciatus Leconte, Pissodes nemorensis Germar, Pissodes nitidus Roelofs,Pissodes punctatus Langor & Zhang, Pissodes strobi (Peck), Pissodes terminalis Hopping, Pissodes yunnanensis Langor & Zhang і Pissodes zitacuarense Sleeper.

Наголошуємо на тому, що всі зацікавлені особи, які планують експортувати рослини роду Wollemia до Сполученого Королівства Великої Британії повинні заздалегідь подбати про вчасне виконання фітосанітарних вимог та проведення всіх необхідних фітосанітарних процедур. Процедура офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів проводиться відповідно до «Порядку офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, позбавлення такого статусу, його поновлення та інші умови офіційного встановлення місця виробництва або виробничої ділянки», затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.08.2012 № 487.

Для того щоб розпочати процедуру встановлення офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від вищевказаних шкідливих організмів суб’єкту господарювання потрібно звернутися до головних управлінь Держпродспоживслужби в областях або в м. Києві із заявою встановленого зразка та необхідним додатковим пакетом документів.

Нагадуємо, фітосанітарні вимоги Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії оприлюднені на офіційному вебпорталі Держпродспоживслужби в розділі «Фітосанітарія, контроль у сфері насінництва та розсадництва» ‒ «Фітосанітарні вимоги країн».

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux