Житомирщина: стан проведення оздоровлення та відпочинку дітей у 2023 році обговорили сьогодні під час засідання ОВА
опубліковано 21 червня 2023 року о 11:20

0  червня начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита та начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська долучились до участі у засіданні з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2023 році,  яке відбулося в Житомирській ОВА. До обговорення питань проведення літньої  кампанії оздоровлення та відпочинку дітей, певної проблематики, пов’язаної зі збройною агресією рф долучились також представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА,  ГУ ДСНС України у Житомирській області, Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та ГУ Національної поліції в Житомирській області.

За оперативними даними в поточному році в області розпочали функціонування 348 закладів відпочинку, із них 63 – з організацією харчування дітей. На сьогодні  вже завершили роботу 254 заклади та продовжують функціонувати ще 94, із них 50 – з організацією харчування.

Протягом травня-червня поточного року спеціалістами Держпродспоживслужби  прийнято участь в комісійних обстеженнях 300 закладів відпочинку, із них 257 в ході підготовки закладів до їх функціонування та  43 – в ході функціонування.

 За результатами проведених обстежень керівникам закладів та керівникам органів місцевого самоврядування надано 89 листів з відповідними пропозиціями щодо створення в них безпечних умов перебування дітей, дотримання протиепідемічних заходів, вжиття повного обсягу заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, запобігання спалахів гострих  інфекційних хвороб, харчових отруєнь.

З метою забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням, запобігання виникнення і розповсюдження гострих інфекційних   захворювань та харчових отруєнь наразі проведено оцінку на відповідність вимогам діючого законодавства 22 примірних меню. Окрім того, спеціалістами служби проведено 13 навчальних семінарів з персоналом закладів, прийнято участь у 69 нарадах органів місцевого самоврядування, надруковано 16 статей у пресі, проведено 753 бесіди.

Як зазначив Олександр Шпита,  здоров’я дітей і якість їхнього відпочинку – це безумовний пріоритет для Держпродспоживслужби області. Запевнив присутніх, що фахівці Держпродспоживслужби і надалі будуть сприяти створенню умов для того, щоб відпочинок дітей був не тільки приємним, але й безпечним. Тому спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області готові приймати участь в комісійних обстеженнях закладів та надавати консультативну допомогу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.

на фото дві людини
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux