0 червня начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита та начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська долучились до участі у засіданні з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей у 2023 році, яке відбулося в Житомирській ОВА. До обговорення питань проведення літньої кампанії оздоровлення та відпочинку дітей, певної проблематики, пов’язаної зі збройною агресією рф долучились також представники профільних структурних підрозділів Житомирської ОВА, ГУ ДСНС України у Житомирській області, Центрально-Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та ГУ Національної поліції в Житомирській області.
За оперативними даними в поточному році в області розпочали функціонування 348 закладів відпочинку, із них 63 – з організацією харчування дітей. На сьогодні вже завершили роботу 254 заклади та продовжують функціонувати ще 94, із них 50 – з організацією харчування.
Протягом травня-червня поточного року спеціалістами Держпродспоживслужби прийнято участь в комісійних обстеженнях 300 закладів відпочинку, із них 257 в ході підготовки закладів до їх функціонування та 43 – в ході функціонування.
За результатами проведених обстежень керівникам закладів та керівникам органів місцевого самоврядування надано 89 листів з відповідними пропозиціями щодо створення в них безпечних умов перебування дітей, дотримання протиепідемічних заходів, вжиття повного обсягу заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей, запобігання спалахів гострих інфекційних хвороб, харчових отруєнь.
З метою забезпечення дітей безпечним та якісним харчуванням, запобігання виникнення і розповсюдження гострих інфекційних захворювань та харчових отруєнь наразі проведено оцінку на відповідність вимогам діючого законодавства 22 примірних меню. Окрім того, спеціалістами служби проведено 13 навчальних семінарів з персоналом закладів, прийнято участь у 69 нарадах органів місцевого самоврядування, надруковано 16 статей у пресі, проведено 753 бесіди.
Як зазначив Олександр Шпита, здоров’я дітей і якість їхнього відпочинку – це безумовний пріоритет для Держпродспоживслужби області. Запевнив присутніх, що фахівці Держпродспоживслужби і надалі будуть сприяти створенню умов для того, щоб відпочинок дітей був не тільки приємним, але й безпечним. Тому спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області готові приймати участь в комісійних обстеженнях закладів та надавати консультативну допомогу з питань організації оздоровлення та відпочинку дітей.