29 літніх таборів відпочинку та оздоровлення, створених на базі освітніх закладів Черкаського району, розпочали роботу. Нині там на відпочинку перебувають більше півтори тисячі дітей.
Основним завданням профільних служб Черкаського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області є забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя відпочивальників, належної організації їхнього харчування.
Робота усіх закладів відпочинку розпочата тільки після отримання позитивного рішення обласної військової адміністрації, проведення комісійних обстежень за участю фахівців Держпродспоживслужби щодо визначення готовності закладів до початку роботи з оформленням відповідних розпорядчих документів, здійснення відомчого лабораторного контролю питної води за санітарно-хімічними, мікробіологічними показниками та підписання акта готовності об’єкта до роботи.
Адміністраціями відпочинкових таборів організовано та здійснено відомчий лабораторний контроль за якістю харчових продуктів, готових до вживання страв, питної води відповідно до Державних санітарних правил 4.4.5.078-2001 «Мікробіологічні нормативи та методи контролю продукції громадського харчування». Проведено дослідження двадцяти змивів на бактерії групи кишкової палички, двох зразків харчових продуктів на бактеріологічний аналіз, двох зразків питної води на мікробіологічні показники. Усі дослідження без відхилень.
Також приділено увагу виконанню норм харчування, дотриманню перспективного меню, погодженого з Держпродспоживслужбою та технології приготування страв. Діти мають споживати різноманітні страви із м’яса, риби, яєць, молочних продуктів, салати зі свіжих овочів і зелені фрукти та соки.