З метою виконання завдань, визначених у дорученні Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та т.в.о.Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Ольги Шевченко, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Владислав Катченко провів робочу нараду з працівниками Головного управління стосовно вжиття невідкладних заходів щодо ліквідації наслідків, надзвичайної ситуації, спричиненої підривом греблі Каховської ГЕС через збройну агресію російської федерації.
Зокрема, Владислав Катченко вкотре наголосив на посиленні контролю за безпечністю та якістю харчових продуктів, зокрема домашнього виробництва на агропродовольчих ринках м.Запоріжжя.
Окрему увагу було акцентовано на вжитті заходів щодо заборони реалізації на агропродовольчих ринках риби та морепродуктів, виловлених в Запорізькій, Херсонській, Дніпропетровській, Одеській, Миколаївській областях.
Також було наголошено на активізації роботи щодо недопущення реалізації риби в місцях стихійної торгівлі.
За результатами наради керівникам підрозділів були надані відповідні доручення стосовно виконання плану заходів щодо посилення державного ветеринарно-санітарного контролю за якістю та безпекою харчової продукції.
Шановні громадяни!
Рекомендуємо у найближчий час утриматися від придбання та вживання у їжу свіжовиловленої риби, вʼяленої або сушеної.
Не наражайтеся на небезпеку, адже жоден із способів приготування не зробить її безпечною для вас.
Таку рибу неможливо вживати в жодному вигляді (солена, сушена, варена, смажена). Вона може містити збудників інфекційних захворювань, у тому числі ботулізму, паразитів та небезпечні хімічні речовини.