«Застосування норм технічних регламентів на лампи і світильники» - круглий стіл у Держпродспоживслужбі Полтавщини
опубліковано 25 травня 2023 року о 16:02

25.05.2023 року у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Полтавській області відбулася робоча нарада за участі фахівців ДП «Полтавастандартметрологія» і спеціалістів Управління захисту споживачів і контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Розпочала нараду начальниця Держпродспоживслужби Полтавщини - Яніна Аранчій. Наголосила на важливості заходу і необхідності поглиблення співпраці між державними установами. Все для того, щоб не допустити на ринок області неякісної нехарчової продукції.

Ірина Максимішина, в.о. начальника управління захисту споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області зазначила, що світлотехнічна продукція, що вводиться в обіг та реалізується на території України повинна відповідати вимогам відповідних технічних регламентів та державних стандартів. Тож, завдання спеціалістів захисту споживачів Служби – не допустити на споживчий ринок області неякісного товару.

Тетяна Федорина, начальниця служби з оцінки відповідності світлотехнічної та електропобутової продукції ДП «Полтавастандартметрологія», увагу присутніх зосередила на Технічному регламенті, що визначає основні вимоги стосовно енергетичного маркування електричних ламп та світильників. Наголосила, на які вироби поширюється дія Технічного регламенту, на які - ні. Розповіла про класи енергоефективності ламп та світлодіодних модулів, що таке енергетична етикетка, торкнулася і обов’язків виробників і постачальників.

Світлана Шпак, в. о. заступника генерального директора із стандартизації та оцінки відповідності – начальниця випробувального центру з підтвердження відповідності ДП «Полтавастандартметрологія» вказала на недоліках при проведенні експертизх відповідності технічним регламентам та наголосила, що інформація в декларації повинна відповідати технічним регламентам продукції.

Під час круглого столу фахівці Держпродспоживслужби Полтавщини і ДП «Полтавастандартметрологія» домовилися підписати Меморандуму про співпрацю. Все для того, щоб налагодити ефективну співпрацю задля єдиної мети – не допустити на ринок Полтавщини неякісної продукції.

на фото - учасники заходу на фото - учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux