За участю начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрія Павлішена відбулося онлайн-навчання щодо вимог до організації харчування дітей
опубліковано 07 липня 2021 року о 18:09

6 липня розпочався онлайн-курс підготовки фахівців з харчової безпеки у навчальних шкільних та дошкільних закладах, ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки компанії «Profi club».

Начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, який входить до команди фахівців, під час свого виступу ознайомив учасників навчання з вимогами до організації харчування дітей в освітніх закладах. Він наголосив, що на сьогодні безпечність харчування – серед пріоритетних завдань не лише очолюваного ним відомства, а й інших установ та організацій, котрі опікуються забезпеченням школярів та вихованців дитячих садків продуктами харчування. Крім того, була надана інформація про законодавчу базу щодо здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства і про перелік заходів державного контролю, які планово чи позапланово здійснюють фахівці Держпродспоживслужби області.

Також спікер поінформував слухачів про базові вимоги до суб’єктів господарювання, що надають послуги з харчування дітей, як-то, наявність реєстрації оператора ринку, закупівля харчових продуктів у зареєстрованих виробників (постачальників) або тих, хто має експлуатаційний дозвіл, відповідність законодавчо визначеним санітарно-гігієнічним нормам, розроблена і впроваджена на виробництві система НАССР.

З-поміж іншого йшлося і про положення нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, у якому важливу роль відіграють нові підходи до організації харчування школярів, в тому числі визначення основних груп продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, вимоги до цих продуктів, правила облаштування обідніх зон згідно із санітарним законодавством тощо.

Також майбутні фахівці з харчової безпеки у навчальних шкільних та дошкільних закладах дізналися про затверджені у березні цього року норми та Порядок організації харчування в закладах освіти і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку. Норми набувають чинності з 1 вересня.

Павлішен зауважив, що орієнтовне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. За відсутності такого погодження дозволяється використання меню, рекомендованого МОЗ.

Під час навчання учасники семінару отримали від Юрія Павлішена вичерпні відповіді на запитання щодо харчової безпеки дітей у навчальних закладах та організації безпечного харчування під час дитячого оздоровчого періоду.


 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux