Вінниччина: проведено семінар для співробітників закладів загальної середньої освіти
опубліковано 04 жовтня 2024 року о 12:03

02  жовтня 2024  головним спеціалістом відділу держаного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Тульчинського районного управління Медик Л.В. проведено семінар-навчання з питань дотримання санітарного законодавства при здійсненні планування та складання примірного чотиритижневого сезонного меню відповідно  до вимог  Постанови КМУ від 24 березня 2021року №305  «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення і відпочинку», Наказу МОЗ України від 25.09.2020  №2205  «Про затвердження  Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти» та наказу МОЗ України від 03.12.2020 №2532 «Про затвердження гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти»».  На семінар-нараді  були присутні керівники, медичні працівники  та кухарі  закладів загальної середньої освіти Тульчинської  територіальної громади  Тульчинського району.

  В ході наради приділена увага наступним питання:

  • вимоги  до  планування та складання  примірного чотиритижневого сезонного меню, щоденних меню-розкладів;
  • правила приймання харчових продуктів та сировини  від постачальників, здійснення контролю за якістю продуктів, які постачаються;
  • вимогам приготування та реалізації готових страв, правилам відбору та зберігання добових проб кожної страви раціону;
  • ведення обліку дітей, що забезпечуються безоплатним гарячим харчуванням, у тому числі здобувачів з особливими дієтичними потребами;
  • ведення документації з організації харчування та здійснення контролю за дотримання норм харчування;
  • проведення розрахунку норм споживання основних груп харчових продуктів для організації одноразового харчування в закладах загальної освіти у відповідності до додатку 9 вимог  постанови КМУ від 24.03.2021 №305;  
  • постійне оновлення та підтримку у належному робочому стані обладнання та устаткування харчоблоків, посуду, меблів, систем водопостачання та водовідведення, вентиляції,  забезпечення створення умов зберігання харчових продуктів, готових страв;
  • забезпечення питного режиму дітей, забезпечення закладу якісною та безпечною питною водою; дотримання вимог особистої гігієни працівниками харчоблоків, забезпечення достатньою кількістю санітарного одягу, дотримання санітарно-протиепідемічного режиму в їдальнях, харчоблоках та в закладах в цілому;
  • проходженням обов’язкових періодичних медичних оглядів відповідно до чинного законодавства.

 Особлива увага була приділена профілактиці харчових отруєнь в організованих дитячих колективах та забезпеченню дітей якісним харчуванням у відповідності фізіологічних потреб в основних харчових речовинах та енергії, визначеними МОЗ.  

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux