Відбувся семінар-навчання щодо реформування системи дитячого харчування в освітніх закладах
опубліковано 08 червня 2021 року о 17:56

08 червня 2021 року, на базі відділу освіти Городнянської міської ради, фахівці Городнянського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області провели семінар-навчання, присвячений актуальним питанням щодо реформування системи дитячого харчування в освітніх закладах та новим вимогам  Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

Участь у нараді взяли директори загальноосвітніх навчальних закладів та персонал шкільних їдалень Городнянської та Тупичівської ОТГ.

У ході зустрічі присутні обговорили вимоги нового Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, а саме:  забезпечення збалансованого раціону харчування для нормального росту і розвитку дитячого організму та попередження харчових отруєнь, гострих кишкових інфекцій в організованих колективах, впровадження нового 4-тижневого меню для школярів, яке включатиме 160 страв, які використовуватимуть залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти.

Людмила Кравець, начальник Городнянського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, наголосила на важливості системи аналізу ризиків, небезпечних чинників і контролю критичних точок на всіх етапах приготування їжі, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

У зону особливої уваги потрапили питання, що стосуються: зберігання продуктів, які швидко псуються; дотримання особистої гігієни працівниками їдальні та санітарних норм в приміщенні; дотримання технології приготування їжі. Фахівці надали роз’яснення щодо дотримання вимог про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Також керівник наголосила, що застосування принципів НАССР є обов’язковою вимогою законодавства.

Впродовж заходу учасники поповнили необхідні для роботи знання і отримали вичерпні відповіді на питання щодо впровадження змін у харчуванні учнів. Також, обговорили деталі організації харчування в закладах освіти громад.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux