26 серпня відбувся черговий онлайн-семінар за програмою «Система НАССР для навчальних закладів», ініційований громадською організацією «Ресторанна гільдія» за підтримки компанії «Profi club». В якості спікера у заході взяв участь начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Юрій Павлішен, який ознайомив присутніх з основними вимогами до організації харчування дітей в освітніх закладах, із законодавчою базою щодо здійснення державного контролю у сферах безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства та з переліком заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та санітарного законодавства, які планово або позапланово здійснюють фахівці Держпродспоживслужби.
На семінарі також вкотре обговорювався новий Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, у якому важливу роль відіграють нові підходи до організації харчування школярів, визначаються основні групи продуктів, які обов’язково мають бути в раціоні дитини, вимоги до цих продуктів, правила облаштування обідніх зон згідно із санітарним законодавством.
Юрій Павлішен також розповів про форми заходів державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів.
Він зауважив, що НАССР у навчальних закладах – важливий інструмент для контролю безпеки харчування. Адміністрація закладів зобов’язана постійно підтримувати функціонування принципів системи HACCP на харчоблоках.
Спікер наголосив, що орієнтовне чотиритижневе сезонне меню та асортимент буфету дозволено використовувати після погодження з територіальним органом Держпродспоживслужби. Дозволяється використання меню, рекомендованого МОЗ за відсутності погодження з терорганами.
В ході спілкування відповів на численні запитання учасників зібрання.