Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели навчання для підприємств з організації харчування у закладах освіти
опубліковано 02 вересня 2021 року о 16:08

Протягом тижня фахівцями Вінницького міського управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області, з метою підвищення гігієнічних знань серед працівників харчоблоків загальноосвітніх навчальних закладів, проведено семінарські заняття зі співробітниками комунальних підприємств "Школяр" та "Меридіан", які надають послуги з організації харчування учнів шкіл м. Вінниця.

До відома працівників харчоблоків доведено вимоги щодо організації харчування дітей в школах у 2021-2022 навчальному році відповідно до вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти. Фахівці нагадали присутнім про перелік заборонених для реалізації у шкільних буфетах харчових продуктів, а також - про вимоги до харчових продуктів, які використовуються для приготування страв.

Крім того, були обговорені умови та заходи щодо належної гігієнічної практики під час організації харчування в школах згідно вимог наказу Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 03.12.2020р. №2532 "Про затвердження Гігієнічних вимог до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти", який набув чинності з 01.01.2021р.

Також, було акцентовано увагу на вимогах наказу МОЗ та МОН України №242/329 від 01.06.2005р. "Про затвердження Порядку організації харчування дітей у навчальних та оздоровчих закладах" та наказу МОН та МОЗ України №620/563 від 15.08.2006р. "Щодо невідкладних заходів з організації харчування дітей у дошкільних, загальноосвітніх, позашкільних навчальних закладах".

Слід зауважити, що найбільш активно та емоційно пройшло обговорення змін в дитячому харчуванні згідно вимог Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти, адже введені вимоги кардинально змінюють уявлення і дітей, і персоналу про шкільне харчування.

Не залишились поза увагою і питання з практичного впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР). Наостанок було наголошено про персональну відповідальність керівників за організацію якісного, збалансованого та безпечного харчування учнів загальноосвітніх навчальних закладів м. Вінниця.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux