В Управлінні фітосанітарної безпеки Держпродспоживслужби в Тернопільській області проходить навчання щодо підвищення рівня професійної компетентності інспекторів
опубліковано 11 лютого 2021 року о 18:23

На виконання Закону України «Про державну службу» з метою покращення професійних якостей, розширення та поглиблення знань, умінь та навичок 11.02.2021 року розпочато навчання державних фітосанітарних інспекторів. Навчання проводиться у форматі відеоконференції за допомогою Zoom.

Відповідно до плану навчання розглядаються такі основні теми як правові засади та практичні аспекти запобігання корупції, законотворчі зміни в Законі України «Про державну службу».

Завідувач сектору з питань запобігання корупції Олег Малий розповідав про правові та практичні засади запобігання корупції. Де він зазначив, що механізми правового регулювання запобігання та протидії корупції – це сукупність юридичних засобів (засобів впливу), за допомогою яких забезпечують реалізацію антикорупційної політики держави. Законодавством України у сфері запобігання корупції встановлено низку положень, що за змістом є обмеженнями, обов’язками та вимогами до поведінки суб’єктів, на яких поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції». Усі ці інструменти становлять комплекс антикорупційних механізмів, які запобігають вчиненню корупційних і пов’язаних з корупцією правопорушень, інших порушень вимог зазначеного Закону. Також роз'яснив вимоги антикорупційного законодавства щодо фінансового контролю та моніторингу способу життя.

Начальник відділу роботи з персоналом Тетяна Кульба, роз’яснила присутнім законотворчі зміни в ЗУ «Про державну службу», зокрема, Наказ від 18.12.2020р. № 246-20 «Про затвердження Каталогу типових посад державної служби і критеріїв віднесення до таких посад», Закон від 16 грудня 2020 № 1086-IX "Про внесення змін до Закону України "Про державну службу" щодо зняття вікових обмежень для роботи на державній службі", Постанова від 28 грудня 2020 р. № 1343 «Про затвердження Положення про інформаційну систему управління людськими ресурсами в державних органах» та зміни в пенсійному забезпеченні.

Начання приходитиме тиждень, обговорюватимуть і проведення державного нагляду (контролю) у сферах захисту рослин, карантину рослин, насінництва та розсадництва. Адже, метою навчання є поглиблення знання щодо біології, морфології, способу поширення, методів виявлення та боротьби з регульованими шкідливими організмами сільськогосподарських культур, лісових насаджень та складських приміщень. Під час навчання розглянуть питання щодо ризиків проникнення карантинних організмів разом з імпортними вантажами, застосування фітосанітарних правил ввезення з-за кордону, перевезення в межах країни, експорту та виробництва дерев’яного пакувального матеріалу.

Спеціалісти відділу прогнозування, фітосанітарної діагностики та аналізу ризиків управління фітосанітарної безпеки підготували лекції щодо основних шкідників та хвороб в агроценозах Тернопільської області та проведення захисних заходів. До навчання залучено працівників Державної установи «Тернопільська обласна фітосанітарна лабораторія», які подадуть матеріали щодо порядку проведення фітосанітарної експертизи, класифікацію пестицидів і агрохімікатів за призначенням, а також характеристику карантинних хвороб, шкідників, нематод та бур’янів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux