Чернігівщина: літні табори відпочинку дітей під контролем Держпродспоживслужби області
опубліковано 21 червня 2023 року о 12:46

Наразі на території Чернігівської області надавали та надають відпочинкові послуги на базі закладів загальної середньої освіти та позашкільної освіти 65 таборів відпочинку з денним перебуванням, зокрема на території Корюківського району - 11, Ніжинського району - 11, Прилуцького району - 9, Чернігівського району - 34.

З метою перевірки готовності таборів відпочинку з денним перебуванням до проведення оздоровчої кампанії 2023 року та дотримання вимог чинного законодавства в процесі їх функціонування, спеціалісти структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області взяли участь у 68 комісійних обстеженнях.

У ході обстежень Головним управлінням особлива увага зверталася на зміцнення матеріально-технічної бази закладів, зокрема на облаштування та утримання захисних споруд і приміщень, які у випадку небезпеки використовуються як укриття, на стан водопровідних та каналізаційних систем, організацію харчування, медичного забезпечення та здійснення заходів щодо ефективної профілактики інфекційних захворювань і харчових отруєнь тощо.

За результатами проведених обстежень керівникам закладів та керівникам органів місцевого самоврядування надавались пропозиції щодо створення безпечних і високоякісних умов для організації відпочинку дітей, у тому числі щодо дотримання протиепідемічних заходів щодо вжиття повного обсягу заходів, спрямованих на збереження і зміцнення здоров’я дітей.

Окрім того, з метою забезпечення дітей повноцінним і збалансованим харчуванням та недопущення епідускладнень стосовно інфекційних хвороб та харчових отруєнь під час літнього відпочинку, Головним управлінням проведено оцінку примірних меню на відповідність вимогам постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 р. № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку» для 65 закладів.

Також спеціалістами Головного управління проведено з працівниками таборів 68 бесід щодо профілактики виникнення гострих кишкових інфекцій, харчових отруєнь, отруєнь грибами та дикорослими рослинами, хімічними речовинами, а також дитячого травматизму.

колаж 4 фото - дорослі і діти
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux