Швейцарсько-український проект з безпечності молока підбив підсумки роботи за рік
опубліковано 07 грудня 2017 року о 14:28

7 грудня 2017 року відбулося засідання Наглядової ради швейцарсько-українського проекту «Створення системи контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків у циклі виробництва та збуту молочних продуктів в Україні» (SAFOSO) за участю Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, директора Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгера Тауша, директора SAFOSO AG Манон Шуперс, членів Наглядової нарди та представників Міністерства аграрної політики та продовольства України.

Під час Наглядової ради презентований звіт за попередній рік та робочий план на наступний.

Так, було зазначено, що за звітний період – з 1 листопада 2016 року по 31 жовтня 2017 року – було досягнуто значного прогресу у перегляді нормативно-правових документів, закінчено розробку пропозицій з державної програми контролю сирого молока, майже закінчено розробку технічної специфікації ІТ системи для управління показниками якості й безпечності молока та ризик-орієнтованого інспектування.

Крім того, за цей час відбулося ряд тренінгів для інспекторів, виробників молока, пунктів заготівлі молока та перевізників, проведено низку круглих столів щодо залишків інгібіторів у молоці та дві міжнародні конференції, здійснена робота щодо підвищенням обізнаності молокопереробних підприємств про важливість якості сирого молока для забезпечення якості та безпечності молочної продукції та економічної ефективності підприємств.

За словами Голови Держпродспоживслужби Володимира Лапи, за останній рік співробітництво між Службою та Проектом дало позитивні результати. Він відзначив продуктивність у розробці та затвердженні процедури інспектування, проведенні практичних тренінгів для інспекторів та молокопереробних підприємств, а також проведенні навчальної програми для працівників Держпродспоживслужби з англійської мови.

«Практично весь запланований обсяг роботи виконаний на високому рівні, і ми бачимо з більшості питань, які стояли на порядку денному, серйозний прогрес», - наголосив Володимир Лапа.

Він від імені Держпродспоживслужби подякував SAFOSO та Посольству Швейцарської Конфедерації в Україні та спеціалістам Держпродспоживслужби за проведену роботу.

Крім того, відбулися засідання з обговорення підсумкового звіту трьох всеукраїнських круглих столів «Проблеми контролю наявності залишків ветеринарних препаратів та інших інгібіторів у молоці» за участю представників Держпродспоживслужби, Мінагрополітики, галузевих асоціацій та ДНДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux