Швейцарія продовжить підтримувати розвиток малих та середніх підприємств в органічному та молочному секторах України
опубліковано 05 вересня 2024 року о 14:57

Швейцарія продовжить надавати підтримку розвитку малих та середніх підприємств (МСП) в органічному та молочному секторах України у рамках Програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP, Програма).

Загальною метою QFTP є сприяння сталій торгівлі, збільшенню та покращенню робочих місць шляхом посилення конкурентоспроможності та розвитку потенціалу МСП в органічному та молочному секторах.

Під час засідання наглядової ради Програми, яке відбулося 5 вересня 2024 року у Києві, були затверджені звіт першого програмного року (1 липня 2023 — 30 червня 2024) та план діяльності на наступний програмний рік до липня 2025 року.

Виконуючий обов'язки Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький подякував Швейцарії за продовження підтримки ініціатив щодо розвитку потенціалу МСП через створення продукції з вищою доданою вартістю, як-от виробництво та експорт органічної та молочної продукції.

«Наразі критично важливо створювати нові можливості для розвитку органічних та молочних виробників на шляху до підвищення їх торговельного потенціалу на внутрішньому та зовнішньому ринках продукції з вищою доданою вартістю. Завдяки проведенню численних регіональних заходів у межах Програми, ми маємо можливість підтримувати безпосередній контакт із реципієнтами допомоги Швейцарії — представниками приватного та державного сектору. Вкрай важливо продовжувати роботу з просування українського експортного бренду харчової продукції на світовій арені. Разом продовжуємо працювати для перемоги України", - сказав він.

Марко Кройхі, менеджер програм, координатор органічного напряму, відділ просування торгівлі, Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO, Швейцарія) зазначив: "SECO протягом багатьох років підтримує органічний та молочний сектори через програму QFTP. Усвідомлюючи виклики, з якими стикається Україна під час війни, SECO готовий посилити цю діяльність і розширити підтримку у відповідь на запити наших партнерів у цих секторах."

Перший заступник Голови Держпродспоживслужби Олег Осіян подякував команді QFTP за плідну співпрацю протягом всього часу реалізації Програми.

“З швейцарсько-українською програмою «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» Держпродспоживслужба розпочала співпрацю більше 5-ти років тому. За цей час успішно створена Програма контролю сирого молока. На сьогодні 836 підприємств підключених до Молочного модулю — це чудовий спільний наш результат. Окрім цього Держпродспоживслужба та QFTP працюють над розвитком та впровадженням органічної продукції на ринку України. Вже за короткий етап сформовані всі підзаконні акти, вже працюють реєстри органів сертифікації та вже можна зустріти на поличці магазину державний логотип для органіки. Попереду ще багато роботи, але вже видно, що легко та успішно з проєктом досягнемо ефективних результатів в будь якій сфері”, — додав він.

Олексій Грушецький, заступник директора з просування експорту ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» зазначив: "Співпраця з програмою QFTP щодо просування експорту та розвитку органічного і молочного секторів є ключовою для сталого економічного зростання. Разом ми створюємо нові можливості для наших виробників, відкриваємо нові ринки та підвищуємо якість української продукції, що відповідає міжнародним стандартам".

Фаза II QFTP фінансується Державним секретаріатом Швейцарії з економічних питань (SECO). Програма впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux