Проведено засідання Науково-методичної ради при Держпродспоживслужбі: ухвалено важливі рішення
опубліковано 16 вересня 2024 року о 12:20

Відбулося чергове (вже друге в цьому році) засідання Науково-методичної ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

На засіданні виступив Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, який привітав членів ради з 10-річчям утворення Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

«Держпродспоживслужбу було утворено постановою Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 442. Отже, у нас є підстава казати, що Держпродспоживслужбі виповнюється 10 років. Кожен громадянин дотично знайомий з роботою Держпродспоживслужби. Безпечна продукція у кошику споживача, відкриття ринку для українського виробника на міжнародній арені, захист під час пандемії СOVID-19, ліквідація наслідків атаки на Каховську ГЕС, якісне харчування дітей у школах. Це все робота фахівців Держпродспоживслужби у кожному регіоні країни і це тільки невеликий обсяг їх роботи. Ми продовжуємо щоденно виконувати важливі завдання щодо забезпечення санітарно-епідеміологічного, ветеринарно-санітарного та фітосанітарного благополуччя у державі, у сфері захисту прав споживачів. Наш орган визнаний в світі, ми підтримуємо плідні робочі професійні контакти з колегами аналогічних компетентних органів інших країн. Попереду багато роботи - трансформувати та цифровізувати за допомогою Уряду, Міністерства цифрової трансформації та профільних міністерств державний орган, який б відповідав найкращим прикладам компетентних органів європейських країн та працював за принципом простежування харчового ланцюга «від лану до столу». І я дуже радий, що цю роботу ми робимо разом з Вами – серйозними і небайдужими науковцями», - зазначив Сергій Ткачук.

На засіданні також розглядалися актуальні питання, пов’язані з реалізацією повноважень Держпродспоживслужби:

  • «Науково-методичні пропозиції з питань нормативно-методичного забезпечення організації ярмарків та здійснення торговельної діяльності на ярмарках (в межах повноважень Держпродспоживслужби)»,
  • «Науково-методичні пропозиції щодо нормативно-правового врегулювання понять «харчове шахрайство», «харчовий фальсифікат», «фальсифікований харчовий продукт», «ярмарок», «продовольчий ярмарок», «ярмаркова торгівля».

Вказані проєкти сформовано на основі узгодження позицій фахівців Держпродспоживслужби та її територіальних органів з урахуванням конкретних проблем і засторог, які виникають на практиці.

Члени Науково-методичної ради надали до проєктів розроблених документів низку пропозицій та зауважень, які враховані редакційною групою. Окрім того, під час обговорення виступили 3 члени ради.

«В практиці нашої роботи виникає багато питань, які потребують наукового опрацювання, а також надання наукових, науково-методичних, науково-практичних рекомендацій. Науково-методична рада при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надає наукову та консультативно-експертну підтримку з різних актуальних питань, які виникають в практичній роботі. Нагадаю, що у складі ради функціонують п’ять секцій: “Безпечність харчових продуктів”, “Ветеринарна медицина”, “Фітосанітарна безпека та контроль в рослинництві”, “Забезпечення санітарно-епідемічного благополуччя населення”, “Захист прав споживачів”. Користуючись нагодою, закликаю до співпраці всіх небайдужих фахівців», - зазначив Голова Науково-методичної ради при Держпродспоживслужбі, заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux