Приєднуємося до відзначення Всесвітнього дня здоров’я
опубліковано 07 квітня 2018 року о 09:10

Держпродспоживслужба, як центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сферах безпечності та окремих показників якості харчових продуктів, санітарного законодавства, попередження та зменшення вживання тютюнових виробів та їх шкідливого впливу на здоров’я населення, та державного контролю за додержанням законодавства про захист прав споживачів приєднується до відзначення Всесвітнього дня здоров’я, який щорічно святкується у світі 7 квітня, у день створення Всесвітньої організації охорони здоров'я (далі – ВООЗ).

У рік свого сімдесятиріччя ВООЗ закликає світових лідерів виконати зобов'язання, прийняті ними при узгодженні Цілей в галузі сталого розвитку в 2015 році та зробити конкретні кроки для зміцнення здоров'я всіх людей, тобто забезпечити, щоб кожна людина в усьому світі мала доступ до основних якісних послуг з охорони здоров'я і не відчувала би при цьому фінансові труднощі. Організація буде продовжувати приділяти пріоритетну увагу забезпеченню загального охоплення послугами охорони здоров'я в рамках цілого ряду заходів протягом 2018 року починаючи з Всесвітнього дня здоров'я 7 квітня, який буде присвячений обговоренню на глобальному і місцевому рівнях шляхів досягнення здоров'я для всіх.

Всесвітній день здоров'я - це глобальна кампанія, яка спрямована на привернення уваги кожного жителя нашої планети до проблем здоров'я та охорони здоров'я, з метою проведення спільних дій для захисту здоров'я і благополуччя людей і щороку проходить під різними гаслами.

Тема цьогорічного Всесвітнього дня здоров'я - загальне охоплення послугами охорони здоров'я: для всіх і всюди. Гасло - «Здоров'я для всіх».

Ось уже більше семи десятиліть «здоров'я для всіх» є керівним принципом і надає імпульс кампанії, що проводиться на підтримку країн в їх прагненні до забезпечення загального охоплення послугами охорони здоров'я. Досвід знову і знову показує, що загальне охоплення послугами охорони здоров'я може бути забезпечено при наявності сильної політичної волі.

Чому загальне охоплення послугами охорони здоров'я важливе?

Інвестуючи в загальне охоплення послугами охорони здоров'я, країни здійснюють розумні вкладення в людський капітал. Протягом останніх десятиліть це стало ключовою стратегією для забезпечення прогресу в досягненні інших пов'язаних зі здоров'ям і розвитком цілей. Доступ до основних якісних послуг охорони здоров'я і фінансовий захист сприяють не тільки поліпшенню здоров'я і очікуваної тривалості життя людей, а й захисту країн від епідемій, скорочення масштабів бідності та загрози голоду, створення робочих місць, економічному зростанню та гендерної рівності.

Що можна зробити завдяки Всесвітньому дню здоров'я?

Деякі країни вже досягли значного прогресу на шляху забезпечення загального охоплення послугами охорони здоров'я. Але половина людей в світі все ще не можуть отримувати необхідні їм послуги охорони здоров'я. Для виконання завдання Цілей в галузі сталого розвитку до 2023 року необхідно забезпечити загальне охоплення послугами охорони здоров'я ще для одного мільярда осіб.

Як сказав Генеральний директор ВООЗ: «Ніхто не повинен робити вибір між смертю і фінансовими труднощами. Ніхто не повинен робити вибір між покупкою ліків і покупкою їжі».

Протягом 2018 року ВООЗ буде надихати, мотивувати і направляти всі зацікавлені сторони, з тим щоб вони надали підтримку в забезпеченні загального охоплення послугами охорони здоров'я:

Загальне охоплення медико-санітарними послугами, при якому необхідні пацієнту послуги не стають для нього непосильним фінансовим тягарем, є основою для реалізації Цілей сталого розвитку. «Здоров'я для всіх» має стати центром тяжіння зусиль, спрямованих на досягнення Цілей сталого розвитку, - адже коли люди здорові, їх сім'ї, громади та країни благополучні. Однак необхідно буде пройти довгий шлях для досягнення цієї мети.

Забезпечення загального охоплення медико-санітарними послугами на території всіх країн світу - висока, але досяжна мета. Тільки реалізувавши ці плани, можливо зробити світ справедливішим, а його населення - здоровим. Для їх реалізації необхідно виробити політику, яка повинна брати до уваги соціальні, економічні та політичні детермінанти здоров'я. Необхідно заручитися твердою підтримкою всіх партнерів і учасників програм, таких як:

    


Національні органи влади

Двосторонні та багатостронні заклади 

Громадянське суспільство 

Приватний сектор  


Традиції святкування Всесвітнього дня здоров’я нерозривно пов’язані з діяльністю всієї системи охорони здоров’я. Профілактика та увага до власного здоров’я - є основною метою проведених медиками в цей день акцій та заходів.

Держпродспоживслужба підтримує ці позитивні ініціативи та закликає всіх партнерів та зацікавлені сторони залучитися до забезпечення загального охоплення медико-санітарними послугами в країні.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux