Полтавщина: здійснення державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції
опубліковано 08 березня 2024 року о 11:15

06 березня 2024 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Полтавській області та Полтавською митницею Державної митної служби України, в рамках Меморандуму про співробітництво та партнерство, було проведено спільний захід з питань здійснення державного ринкового нагляду та контролю нехарчової продукції.

Розпочала захід в.о. начальника Управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Ірина Максимішина, яка роз’яснила повноваження та сфери відповідальності Держпродспоживслужби при здійснені державного ринкового нагляду. Пояснила основні вимоги до знаку відповідності технічним регламентам та правил і умов його нанесення.

Також було зазначено необхідний загальний перелік документів, що підлягають перевірці:

  1. Декларація про відповідність.
  2. Супровідна документація, що додається до відповідної продукції (включаючи інструкцію щодо користування продукцією).
  3. Загальний опис продукції, а також повний склад технічної документації на відповідну продукцію, передбачений технічним регламентом.
  4. Документи щодо системи якості чи системи управління якістю.
  5. Висновки експертиз та протоколи випробувань зразків відповідної продукції.

У ході зустрічі було наголошено на важливості координованості дій та взаємодії між Сторонами з питань безпечності нехарчових продуктів та захисту прав споживачів, а також необхідності обміну інформацією про стан дотримання законодавства суб’єктами господарювання.

Виступив начальник відділу карантину росли Управління фітосанітарної безпеки Андрій Мартиненко, який окреслив основні проблеми щодо маркування дерев’яного пакувального матеріалу.

Пояснив, що згідно Фітосанітарних правил, експорт дерев’яного пакувального матеріалу як супровідного матеріалу для будь-яких вантажів, здійснюється за умови його корування, термічної обробки або знезараження, про що свідчить наявність маркування на ньому з двох протилежних боків.

Зауважив, що саме інформування Сторонами про виявлені факти відсутності маркування дерев’яного пакувального матеріалу як супровідної тари, забезпечить виконання фітосанітарних правил суб’єктами господарювання.

Враховуючи важливість та актуальність проведення такого роду заходів, Сторони визначили необхідність подальшого розвитку співробітництва у межах повноважень.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux