Полтавщина: в Кременчузі відбувся тренінг для шеф–кухарів
опубліковано 30 січня 2024 року о 14:44

Протягом трьох днів, з 23.01 – 25.01 2024 року, у Кременчуці на базі кулінарного хабу навчально-практичного центру Регіонального центру професійно-технічної освіти №1  відбулися демонстративні курси підвищення кваліфікації серед кухарів та шеф – кухарів закладів загальної середньої освіти Полтавської області.

Тренінг організували у рамках реалізації в Україні реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді Оленою Зеленською, посольством Швейцарії в Україні, за сприяння Громадської організації «Colt Food».

22 майстри навчали слухачів сучасним азам нутріціології, розповідали про важливість пропаганди здорового харчування серед школярів та показали на практиці, як готувати  страви за новими технологіями,  на новітньому багатофункціональному обладнані. Адже, набуті вміння у подальшому полегшать роботу кухаря і пришвидшать час приготування страв.

Під час навчань присутнім продемонстрували, як великий гарячий цех кухні можуть замінити лише кілька невеликих теплоапаратів, а саме: пароконвектомат та багатофункціональний апарат Rational iVario. Познайомили зі спектром страв здорового корисного харчування, приготовлених за рецептурою Євгена Клопотенка.

Спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області долучилися до теоретичної частини тренінгу.  Зокрема, розповіли про важливість впровадження системи НАССР та дотримання вимог санітарного законодавства на потужностях харчоблоків закладів освіти, щодо профілактики ГКІ, харчових отруєнь. Наголосили, що Головне управління активно співпрацює із закладами освіти області та готове й надалі бути партнером у реалізації реформи шкільного харчування.

Нагадаємо, реформу шкільного харчування ініціювала Перша леді України Олена ЗЕЛЕНСЬКА у 2020 році. Відтоді реалізовано низку проєктів та впроваджено нормативні документи з метою покращення стандартів якості харчування в українських школах. Зокрема, Кабмін ухвалив Національну стратегію впровадження реформи шкільного харчування до 2027 року, яка передбачає чотири головні цілі: фінансова та інституційна спроможність органів місцевого самоврядування в її реалізації; модернізація шкільних харчоблоків; навчання кадрів; якісна комунікація щодо здорового харчування на всіх рівнях.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux