Управлінням безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Чернівецькій області у період з 25 квітня по 27 квітня 2023 року проведено кущові навчання – атестації на тему “Дотримання вимог харчового законодавства при забої тварин та реалізації м’яса та м’ясних продуктів, застосування позначки придатності та ветеринарних штампів. Ідентифікація сільськогосподарських тварин та видача ветеринарних документів”.
На навчання були запрошені:
На даному заході було приділено увагу наступним темам:
Окрім того, на навчанні були обговорені актуальні виробничі питання щодо організації та проведенні роботи у сферах безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.
По завершенню навчання учасниками було складено тестування. Відповідно до результатів спеціалісти ветеринарної медицини отримали офіційні допуски щодо проведення ветеринарно – санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів згідно з Правилами передзабійного ветеринарного огляду тварин і ветеринарно – санітарної експертизи м’яса та м’ясних продуктів, нанесення відбитку «Позначка придатності» та/або «Попередній огляд».