Держпродспоживслужба закликає громадськість долучитися до реалізації програм і проєктів у сфері цифровізації
опубліковано 26 квітня 2023 року о 11:39

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін провів робочу зустріч із представниками профільних громадських організацій, під час якої обговорювалися подальші кроки щодо реалізації програм і проєктів у сфері цифровізації.

Сергій Захарін повідомив про найбільш актуальні проєкти та заходи у сфері цифровізації, які реалізуються Держпродспоживслужбою. Серед них: розробка нових та підтримка адміністрування наявних реєстрів, модернізація офіційного вебпорталу, супроводження роботи спеціального обладнання, впровадження програм професійного навчання із використанням цифрових інструментів, координація роботи відповідних підрозділів в територіальних органах, підтримка належної кібергігієни, реалізація алгоритмів електронної демократії та багато інших.

Голова Громадської ради при Держпродспоживслужбі Віталій Башинський подякував за організацію робочої зустрічі та вніс низку пропозицій, спрямованих на подальшу цифровізацію сфери безпечності харчових продуктів, ветеринарної медицини й захисту споживачів. Зокрема, запропонував створити реєстр ветеринарних спеціалістів, в який включити значущу інформацію про фахівців, а також запровадити механізм обігу ветеринарних рецептів в електронній формі.

Під час робочої зустрічі від представників громадськості надійшло понад десяти пропозицій, спрямованих на впровадження та подальший розвиток цифрових інструментів. Найбільш жваве обговорення стосувалося запровадженню товарно-транспортних накладних в електронній формі.

«Держпродспоживслужба – відкритий і прозорий орган державної влади, який має надавати громадянам та сумлінному бізнесу адміністративні послуги високої якості і постійно збільшувати частку послуг, які доступні у електронній формі, з використанням сучасних цифрових інструментів. Ми закликаємо представників профільних громадських організацій долучитися до реалізації програм і проєктів у сфері цифровізації, а також запропонувати власні ідеї щодо подальших цифрових трансформацій. Завдяки цьому розвиток електронної демократії в Державній служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів може спиратися на потужний потенціал сумлінних і небайдужих фахівців», – зазначив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

На малюнку зображені учасники заходу На малюнку зображені учасники заходу
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux