Підсумки першого півріччя діяльності Громадської ради при Держпродспоживслужбі
опубліковано 15 травня 2017 року о 11:18

З метою забезпечення участі інститутів громадянського суспільства у формуванні та реалізації державної політики у сфері діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, відповідно до вимог постанови Кабінету Міністрів України від 03.11.2010 №996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики», наказом Держпродспоживслужби від 21.07.2016 № 208 «Про утворення ініціативної групи з формування Громадської ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів» була створена ініціативна група для формування Громадської ради при Держпродспоживслужби, до складу якої увійшли 9 представників інститутів громадянського суспільства, кілька представників наукової спільноти та Держпродспоживслужби.

55 кандидатів подали документи для обрання їх до складу Громадської ради при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, із них 27 отримали відмову через невідповідність поданих документів вимогам Типового положення, затвердженого постановою КМУ від 03.11.2010 № 996

Через кілька місяців, за підсумками роботи Ініціативної групи та з метою забезпечення участі інститутів громадянського суспільства у формуванні та реалізації державної політики у сфері діяльності Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, відповідно від 27.09.2016 року установчих зборів представників інститутів громадянського суспільства, що взяли участь у формуванні складу Громадської ради при Держпродспоживслужбі, наказом Держпродспоживслужби від 10.10.2016 №358 був затверджений персональний склад Громадської ради при Держпродспоживслужбі. До її складу увійшли 35 представників інститутів громадянського суспільства.

29 листопада 2016 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 03 листопада 2010 року № 996 «Про забезпечення участі громадськості у формуванні та реалізації державної політики» та Положення про Державну службу з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 02 вересня 2015 року № 667, наказом Держпродспоживслужби № 452 було затверджено Положення про Громадську раду при Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів

9 грудня на засіданні Громадської ради при Держпродспоживслужбі протоколом № 4 був затверджений Регламент роботи Громадської ради при Держпродспоживслужбі України. Регламент роботи Громадської ради при Держпродспоживслужбі України - є нормативним документом, який затверджується рішенням Громадської ради при Держпродспоживслужбі України для регламентації її роботи на підставі Положення про Громадську раду при Держпродспоживслужбі України. Даний документ визначає, що  діяльність Громадської ради та її робочих органів є публічною, відкритою та прозорою, а Голова Громадської ради є відповідальним за організацію її діяльності та підзвітним перед Громадською радою за виконання її рішень. Згідно із Регламентом, організація роботи Громадської ради здійснюється на підставі Положення, Регламенту, рішень Громадської ради та її робочих органів та Річного плану роботи Громадської ради (далі - Річний план) та планів її робочих органів (далі Плани робочих органів).

20 січня 2017 року Громадська рада у ході засідання протоколом №5 затвердила річний план роботи Громадської ради при Держпродспоживслужбі України на 2017 рік

З 10.10.2016 по 10.04. 2017 відбулося 7 засідань Громадської ради при Держпродспоживслужбі, 4 засідання комітету захисту прав споживачів, 1 засідання комітету з безпечності харчових продуктів та ветеринарії, 1 засідання комітету фітосанітарної безпеки, 1 засідання комітету з дотримання санітарного законодавства.

За перше півріччя роботи Громадська рада при Держпродспоживслужбі отримувала листи від таких організацій: ТОВ Сінап Україна, BioTestLab, Національний Університет Біоресурсів та Природокористування України.

Листи Громадської ради були направлені в Верховну Раду України, Кабінет Міністрів України та Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Громадська рада отримала 11 вхідних листів, які, зокрема, стосувалися таких питань:

- невідповідність процедури проведення депонування штамів міжнародному законодавству та законодавству України.

- участь у круглому столі в Національному Університеті Біоресурсів і Природокористування України щодо епізоотичного статусу благополуччя України, результатів діяльності галузі ветеринарної медицини.

- пропозицій Держпродспоживслужбі України стосовно участі у робочій групі Мінекономрозвитку щодо підготовки проекту Плану заходів з виконання Концепції державної політики у сфері захисту прав споживачів на період до 2020 року.

- участі у комітетських слуханнях з питань захисту прав споживачів Комітету з питань економічної політики Верховної Ради України.

Також Громадською радою було відправлено 7 листів. Ці листи стосувались наступних тем:

- поширення вузликового дерматиту великої рогатої худоби.

- проведення комітетських слухань на тему « Сучасний стан системи захисту прав споживачів в Україні та шляхи її реформування».

- включення пропозицій Комітету захисту прав споживачів Громадської ради при Держпродспоживслужбі до Орієнтовного плану проведення консультацій з громадськістю Держпродспоживслужби України.

- погодження переліку питань спільної наради з Департаментом захисту прав споживачів.

- участь у комітетських слуханнях з питань захисту прав споживачів.

- участь у робочій групі Мінекономрозвитку.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux