Перспективні ринки для експорту української молочної продукції обговорила фахівці Держпродспоживслужби з бізнес-спільнотою
опубліковано 24 вересня 2024 року о 18:00

Адаптація та трансформація експортних можливостей для українських виробників молочної продукції в умовах війни обговорили фахівці Держпродспоживслужби з представниками ДУ «Офісу з розвитку підприємництва та експорту», швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP), експортерів-виробників молочної продукції, національних галузевих бізнесоб’єднань та компаній-трейдерів.

Наразі Держпродспоживслужбою відкрито для доступу українських молочних продуктів на ринки країн ЄС, а також таких країн світу як Канада, Японія, Корея, Великобританія, Китай, країни Перської затоки, країни Африки. Загалом це 29 країн світу. В стані відкриття знаходиться ще 11 ринків (серед яких Чилі, Індонезія, Індія, Коста-Рика, Колумбія, Бразилія, Венесуела, і т. д.)

Під час зустрічі учасники обговорили дослідження молочного ринку Королівства Марокко та Королівства Саудівська Аравія, зокрема вимоги до виробництва та обігу молочних продуктів. Крім того, завдяки роботі фахівців Держпродспоживслужби щороку Україна підтверджує свій статус країни, вільної від ящуру без вакцинації, що дозволяє не закрити експорт українського сирого молока до інших країн світу.

Директор Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби Ігор Лоцкін зазначив, що робота Держпродспоживслужби не закінчується на відкриті ринку, адже наступний етап - забезпечити стабільну роботу експорту, а саме консультаційна підтримка бізнесу щодо ознайомлення з вимогами країн-призначення, створення діалогу між компетентними органами у разі змін процедур експорту, оформлення тощо.

Довідково. Захід проводився спільно з державною установою «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» та аналітичним агентством ІНФАГРО за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux