Одещина: фітосанітарний контроль в січні 2023 року
опубліковано 07 лютого 2023 року о 14:32

З метою недопущення проникнення або занесення регульованих шкідливих організмів до об’єктів регулювання здійснено фітосанітарні заходи та процедури, які включають огляд, інспектування, відбір зразків для проведення фітосанітарної експертизи (аналізів), організацію та контроль за проведенням знезараження (фумігації).

Так, у січні 2023 року здійснено фітосанітарні заходи та процедури у кількості:

  • імпорт – 22 426,401 т (овочі, фрукти, сухофрукти, рис), 37 985 штук (дерев’яно-пакувальний матеріал);
  • експорт – 3 488 352,4 т (зернові, олійні).


В межах держави перевірено 2 239,196 т овочів, фруктів, зернових. Здійснено контроль за проведенням знезараження (фумігації) (зернові, олійні) – 2 540 568,783 т, проінспектовано 1 834 транспортних засобів. Оформлено 1 126 направлень на фітосанітарну експертизу. Оформлено та видано 184 карантинних та 1 873 фітосанітарних сертифікатів через Інформаційну автоматизовану систему PHIS.

Під час проведення огляду експортних та реекспортних вантажів виявлено амброзію полинолисту (Ambrosia artemisifolia L.). Вантажі було відправлено до країн, які не виставляють умов до даних регульованих шкідливих організмів (РШО). Під час огляду імпортних об’єктів регулювання РШО не виявлено.

Здійснено фітосанітарний контроль об’єктів регулювання, що ввозяться на митну територію України (зокрема з метою транзиту) з використанням механізму «єдиного вікна» відповідно до Митного кодексу України – оформлено 927 справ.

Складено три нотифікаційні повідомлення за результатами проведеного фітосанітарного контролю імпортних об’єктів регулювання.

З метою реалізації вимог «Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю, сої, кукурудзи з України до Китайської Народної Республіки» здійснено обстеження складів зберігання вітчизняної продукції загальною площею –  31 234 м(у грудні 2022 року - 23 524 м2).

Проведено реєстрацію 47 підприємств, які здійснюють господарську діяльність, яка пов’язана з виробництвом та обігом об’єктів регулювання.

Здійснено державний контроль за використанням господарствами засобів захисту сільськогосподарських культур від шкідливих об’єктів на площі 14,7 тис. га.

Проведено навчання з видачею допусків (посвідчень) 14 осіб, робота яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням та торгівлею пестицидами і агрохімікатами.

Здійснено встановлення фітосанітарного стану на наявність шкідливих організмів на площі 4,24 тис. га. Проведено моніторинг за виробництвом насіння ярих культур – 1,5 т, садивного матеріалу декоративних  рослин – 20 шт., садивного матеріалу квіткових рослин – 55 шт.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux