Неозвучені історії: закарбовані в пам’яті спогади про життя тварин, які постраждали від війни
опубліковано 20 червня 2023 року о 17:00

Від початку повномасштабного вторгнення російських окупаційних військ на територію України, Сколівський район Львівської області прихистив велику кількість наших громадян, котрі були змушені виїхати з окупованих територій та регіонів через бойові дії.

Люди, які вимушено покидали свої домівки не забували своїх домашніх улюбленців, які потребували систематичної кваліфікованої допомоги та ветеринарного огляду. Багато вимушено переселених осіб з тваринами відвідало Сколівську дільничну лікарню ветеринарної медицини.

Провідний лікар ветеринарної медицини Сколівської дільничної лікарні, Волос Ольга розповіла, що історії, які ми проживали разом із власниками та самими тваринами, назавжди закарбуються в нашій пам’яті.

Пригадаємо деякі з них. Кішка Одрі з Маріуполя разом із власником пережила 3 місяці постійного життя в підвалі, вибухи і постріли. Та коли їхній будинок повністю зруйнували і вертатися вже було нікуди, то власник не маючи ні документів, ні телефону, ні особистих речей, разом з кішкою за пазухою подолав 5 кілометрів дороги, тікаючи від вибухів та пострілів через ліс. Коли власник з домашньою улюбленицею прийшли на прийом до ветеринарного лікаря, кішка настільки була налякана, що боялася будь-якого звуку, навіть скрипу дверей.

«Протягом трьох місяців ми з власником стабілізували її стан, поки кішка знову не почала довіряти людям та не перестала боятися. Після цього зробили усі необхідні вакцинації та документи», - згадує Ольга Волос.

Ще один спогад - це історія про собаку Оскара, який приїхав з господарями до Соколівської дільничої лікарні з Харкова, якому на той час вже було 12,5 років і отримав наскрізне поранення в задню кінцівку. Через постійні постріли господар не мав змоги відвезти його до ветеринарної клініки та самостійно обробити рану. Все ж через тиждень їм вдалося виїхати.

«Власники Оскара приїхали в Сколе і звернулися до нас, де ми безкоштовно надали допомогу чотирилапому улюбленцеві. Зараз собака разом із власниками радіє життю та проживає в безпечних умовах», - з радістю в голосі повідомляє пані Ольга.

На жаль є історії, про тварин, яких покинули власники, тому що люди не завжди мали змогу забрати їх з собою. Не байдужі лікарі Сколівської дільничної лікарні ветеринарної медицини не залишились також осторонь: надавали притулок собакам і котам у себе вдома та брали на перетримку, тому що люди не завжди мали змогу забрати їх з собою, але більша кількість повернулася до власників.

«Була ситуація, коли люди, котрі мали 6 котів та жили в готелі півроку, а вночі, виїжджаючи за кордон, закрили їх в коробці та заховали під ліжком. Пізніше, до нас звернулася власниця готелю, де ми провели огляд тварин та зробили всі необхідні щеплення. Зараз тварини живуть в цьому ж готелі та мають свою кімнату», - повідомляє лікарка.

Наші спеціалісти були і є постійно на зв’язку, адже продовжуючи працювати, спільними зусиллями наближаємо перемогу!

На фотографії зображена провідний лікар ветеринарної медицини Сколівської дільничної лікарні Волос Ольга з кішкою
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux