На Житомирщині триває нформаційно – роз’яснювальна робота серед суб’єктів господарювання у сфері державного ринкового нагляду
опубліковано 23 травня 2024 року о 16:32

Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області задля підвищення обізнаності споживачів (користувачів) нехарчової продукції щодо дотримання вимог відповідності продукції, наданої на ринку, та яка вводиться в обіг, проводяться інформаційно – роз’яснювальні заходи з представниками суб’єктів господарювання.

Так, 22.05.2024 року спеціалісти відділу ринкового та метрологічного нагляду управління захисту прав споживачів та контролю за регульованими цінами провели роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарської діяльності – розповсюджувачів нехарчової продукції, а саме: дитячих іграшок та мийних засобів.

Захід відбувся в приміщенні одного з магазинів торгової мережі міста Житомира у присутності керівника та працівників, де реалізується продукція. В ході проведення такої роботи, основними питаннями, які обговорювались були загальні вимоги Закону України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», Технічного регламенту безпечності іграшок, затвердженого постановою КМУ від 28.02.2018р. № 151, Технічного регламенту мийних засобів, затвердженого постановою КМУ від 20.08.2008р. № 717 та постанови КМУ від 30.12.2015р. № 1184 «Про затвердження форми, опису знака відповідності технічним регламентам, правил та умов його нанесення».

Спеціалісти звернули увагу суб’єкта господарювання на те, що всі суб’єкти господарювання повинні вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію. Доказом безпечності є її відповідність технічним регламентам і національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами. Також, наголошено про необхідність додержання законодавства про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції та вимог Технічних регламентів з метою забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам та забезпечення відсутності загроз суспільним інтересам.

Зокрема, відповідно до Технічних регламентів продукція повинна вводитись в обіг на території України з обов’язковим маркуванням. Також, особлива увага була приділена наявності знака відповідності, декларацій відповідності та документів, що дають змогу відстежити походження продукції та її подальший обіг.

Під час заходу, присутні отримали брошури, пам’ятки інформаційного характеру щодо основних вимог державного ринкового нагляду відносно продукції, безпечність якої підпадає під дію Технічних регламентів.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux