Впродовж листопада спеціалісти управлінь та відділів Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 7 позапланових заходів державного нагляду (контролю), перевірили 175 шкіл, у 103 із них виявили порушення санітарного та харчового законодавства — видали 4 приписи та направили 99 рекомендаційних листів керівникам закладів дошкільної та загальної середньої освіти.
Частина закладів освіти послуги з організації харчування надає самостійно, частина замовляє послуги на основі аутсорсингу або кейтерингу у фізичних осіб-підприємців.
Під час моніторингових обстежень особливу увагу приділяли:
Крім того, в листопаді 2025 року спеціалісти Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели 7 семінарів-навчань та 356 бесід з працівниками харчоблоків та відповідальними особами за надання послуг харчування.
Контроль за станом організації харчування дітей у закладах освіти продовжуватиметься і надалі.


