Державними ветеринарними інспекторами Держпродспоживслужби Житомирської області у ході проведення заходів державного контролю з питань безпечності харчових продуктів під час їх обігу та виробництва виявлялися порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин».
У зв'язку з виявленими порушеннями вимог законодавства у сфері безпечності харчових продуктів за сім місяців 2020 року складено на операторів ринку 12 протоколів та притягнено їх до адміністративної відповідальності (з них : 1 молокопереробне підприємство, 1 – бійня, м’ясопереробне підприємство, 1 – завод по виробництву фруктово-ягідних чаїв, 9 – магазинів та кіосків).
Загальна сума штрафних санкцій щодо відповідальності за порушення цього Закону, складає 250319 грн.
Відповідно до ч.1 ст.67 згаданого вище Закону, за рішенням головного державного інспектора Житомирської області винесено та вручено 3 розпорядження про тимчасове припинення обігу харчових продуктів в закладах громадського харчування та 1 розпорядження – на м’ясопереробному підприємстві.
За результатами проведених заходів державного контролю прийнято 8 рішень суб’єктами господарювання про вилучення з обігу 194,2кг непридатних та неправильно маркованих харчових продуктів.
Наразі робота з контролю відповідності діяльності суб’єктів господарювання до вимог чинного законодавства та обігу безпечних та якісних харчових продуктів в Житомирській області продовжується.