На Закарпатті фахівці Держпродспоживслужби за тиждень провели 1578 позапланових перевірок щодо дотримання карантинних вимог
опубліковано 23 грудня 2020 року о 10:21

Фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області спільно з представниками правоохоронних органів у період з 14 по 21 грудня 2020 року провели 1578 позапланових перевірок, за результатами яких на 119 об’єктах встановлено порушення.

Так, упродовж минулого тижня були перевірені: 467 об'єктів торгівлі продовольчими товарами (окрім ринків), порушення встановлено на 37 об'єктах; 248 об'єктів торгівлі непродовольчими товарами, порушення виявлені на 13 об’єктах; 445 закладів громадського харчування, із них на 28 об’єктах виявлено порушення дотримання вимог щодо протиепідемічних заходів; 26 перукарень і салонів краси, порушення не виявлено; 63 дошкільні заклади, порушення виявлено в одному з них; 69 закладів середньої освіти, порушення не виявлено; 118 інших об’єктів нагляду (об’єкти водопостачання та водовідведення, транспорт, аптеки тощо) на 8 з них встановлено порушення.

До порушників застосовувалися відповідні заходи реагування, зокрема надано 105 приписів (пропозицій), а за ініціативи фахівців Головного управління, працівники Національної поліції склали 20 протоколів.

Водночас за вказаний період проводились перевірки з питань дотримання протиепідемічних заходів під час карантину і на агропродовольчих ринках краю. На сьогодні у Закарпатській області працює 23 такі ринки. За результатами проведених там позапланових контрольних заходів (загалом 142) фахівці Держпродспоживслужби за виявлені порушення надали 31 припис з пропозиціями керівникам ринків і склали 3 протоколи.

Продовжує практикуватися проведення спільних моніторингових перевірок у нічний час (після 22-ї години та до 7-ї години) за участі фахівців Держпрожспоживслужби та представників правоохоронних органів області. Перевіряють суб’єкти господарювання, котрі здійснюють свою діяльність у сфері громадського харчування (без організації дозвілля). До прикладу, упродовж 11-17 грудня 2020 року були перевірені 328 закладів громадського харчування. Порушення обмежень роботи, визначених підпунктом 5 пункту 11 постанови Кабінету Міністрів України від 22 липня 2020 р. № 641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARSCoV-2», було виявлено у 19 закладах громадського харчування, на підставі чого керівникам надано 17 приписів для усунення недоліків та направлено 12 відповідних інформацій органам місцевої влади.

З метою запобігання занесенню і поширенню на території області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV, проводиться широка інформаційна робота серед населення. За тиждень здійснено 1268 таких заходів.


Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux