У період з 15 по 21 грудня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області провели 1561 моніторингове обстеження суб’єктів господарювання різних форм власності щодо дотримання протиепідемічних вимог, регламентованих постановами головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
З них:
- закладів громадського харчування – 231, з порушеннями - 22, складено протоколів – 11, направлено приписів щодо усунення недоліків – 10, інформовано органи влади – 5;
- об’єктів торгівлі продовольчими товарами – 567, з порушеннями – 89, складено протоколів – 29, направлено приписів щодо усунення недоліків – 44, інформовано органи влади – 18;
- об’єктів торгівлі непродовольчими товарами – 439, з порушеннями – 51, складено протоколів – 12, направлено приписів щодо усунення недоліків – 11, інформовано органи влади - 10;
- агропродовольчих ринків - 82, з порушеннями - 10, складено протоколів – 4, направлено приписів щодо усунення недоліків – 4, інформовано органи влади – 1.
Варто зазначити, що з метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, фахівцями проведено 5 перевірок із залученням засобів масової інформації.