На виконання доручення Прем’єр-міністра України та за результатами селекторної наради членів Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій із головами обласних та Київської міської державної адміністрації від 20 червня 2020 року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області проводять щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання вимог тимчасових рекомендацій Головного державного санітарного лікаря України щодо профілактики COVID-19.
Так, з 28 жовтня по 03 листопада 2020 року проведено 1514 моніторингових обстежень суб’єктів господарювання щодо дотримання вимог постанов Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.
Перевірками було охоплено:
закладів громадського харчування – 207, з них з порушеннями - 33, складено протоколів – 14, направлено приписів щодо усунення недоліків – 17, інформовано органи влади – 3, інформовано правоохоронні органи - 3;
закладів торгівлі продовольчими товарами – 603, з них з порушеннями – 109, складено протоколів – 46, направлено приписів щодо усунення недоліків – 45, інформовано органи влади – 21, інформовано правоохоронні органі - 1;
закладів торгівлі непродовольчими товарами – 476, з них з порушеннями – 74, складено протоколів – 16, направлено приписів щодо усунення недоліків – 46, інформовано органи влади - 10;
агропродовольчих ринків - 78, з них з порушеннями - 26, складено протоколів – 14, направлено приписів щодо усунення недоліків – 12, інформовано органи влади – 1.
З метою висвітлення процесу та результатів перевірок суб’єктів господарювання, 9 перевірок проведено із залученням засобів масової інформації.