Фахівці Держпродспоживслужби в Кіровоградській області здійснили позаплановий захід державного нагляду (контролю) на потужності з виробництва хлібобулочних виробів у м. Гайворон, продукцію якої постачають до навчальних закладів. Під час перевірки на виробництві виявили порушення законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.
Зафіксовано, що загальний стан виробничих поверхонь незадовільний, обладнання утримується в неналежному санітарному стані; нефасовані вироби після випікання розміщуються на брудних поверхнях, а також відсутній контроль за температурним режимом у холодильній камері, де зберігаються харчові продукти, чим порушено чинне законодавство.
За результатами перевірки та керуючись п.2 ч.4 ст.11, 67 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області зобов’язали фізичну особу-підприємця тимчасово припинити виробництво та обіг харчових продуктів для усунення виявлених порушень згідно з наданим приписом. Ситуація залишається на контролі Головного управління Держпродспоживслужби області.