Фахівці Держпродспоживслужби Херсонщини склали більше 470 протоколів про порушення санітарних норм і правил
опубліковано 04 листопада 2020 року о 14:48

У Херсоні триває робота ковід-патрулів. Так, 4 листопада фахівці Держпродспоживслужби Херсонської області спільно з Національною поліцією провели моніторингове обстеження у мікрорайоні Таврійський. І подивились, як суб’єкти господарювання дотримуються карантинних вимог. До обстеження долучився представник лондонського ВВС Дін Арнетт, який у Херсоні проводить тренінг для представників телеканалу Суспільне Херсон.

На ринку «Таврійський» продавці перебували в масках, приміщення м'ясо-молочного павільйону прибирається за графіком. Але деякі відвідувачі нехтують носінням маски, а у деяких продавців відсутній запас змінних захисних масок.

У закладах громадського харчування та продуктових магазинчиках працівникам не вимірюють температуру, відсутній контроль за станом здоров’я персоналу, не ведеться графік вологого прибирання приміщень.

Щоденно під час заходів фахівці Головного управління проводять постійну роз’яснювальну роботу з керівниками, працівниками та відвідувачами об’єктів з питань дотримання протиепідемічних заходів щодо попередження захворювання на СOVID-19.

– Ми бачимо, що обізнаність суб’єктів господарювання щодо карантинних обмежень зростає. Проте порушення досі фіксуються майже на кожному другому об’єкті. Ми побачили недотримання кількісних обмежень перебування відвідувачів у закладах. Наприклад, на певній площі одночасно може перебувати одна особа, а по факту – три. Також ми побачили порушення режиму дезінфекції – поверхні або обробляються не з визначеною періодичністю, або не обробляються взагалі.  Для дезінфекції використовують звичайні миючі засоби, а не спеціальні. Наприклад, дуже часто підприємці плутають білизну з дезінфекційним засобом. На сьогоднішній день при фіксації порушень фахівці Держпродспоживслужби складають протоколи про порушення санітарних норм і правил. Станом на сьогодні складено більше 470 протоколів по Херсонській області. Більше 200 з яких складені в жовтні, коли Херсон і деякі райони області вже перебували у «помаранчевій» карантинній зоні. - зазначив начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області Тарас Година-Арюпін.

 

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux