Згідно "Плану відбору зразків для цілей державного контролю у 2020 році" фахівці відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області дослідили 709 зразків харчової продукції тваринного походження, з них:
За результатами досліджень виявлено 18 невідповідностей (наявність немолочних жирів) у зразках масла солодковершкового.
За наслідками заходів державного контролю фахівці вилучили з обігу 2 916 кг масла солодковершкового та повернули виробникам.
Було надіслано 18 повідомлень територіальним органам Держпродспоживслужби та операторам ринку, в яких виявлено невідповідність масла ДСТУ за вмістом немолочного жиру.
Матеріали по неіснуючому молокозаводу передано в правоохоронні органи.
Окрім того, виявлено 8 позитивних випадків щодо невідповідності харчової продукції по мікробіологічних показниках, за наслідками проведено заходи щодо покращення гігієнічних критеріїв технологічних процесів.