На Вінниччині Держпродспоживслужба перевірила дотримання карантинних вимог закладами освіти
опубліковано 10 лютого 2022 року о 09:50

З початку пандемії спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області забезпечено щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання різних форм власності протиепідемічних вимог, регламентованих постановами Головного державного санітарного лікаря України з профілактики поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Так, впродовж минулого року загалом проведено 97359 моніторингових обстежень, в ході яких порушення виявлені на 11990 об’єктах (12,3%). До адміністративної відповідальності притягнуто 5135 осіб, суб’єктам господарювання направлено 7498 приписів та пропозицій щодо усунення недоліків, направлено 655 інформаційних повідомлень в органи влади та 24 в органи Національної поліції.

З метою попередження поширення захворюваності серед учасників навчального процесу та створення безпечних умов навчання в період адаптивного карантину, особлива увага в ході здійснення моніторингових обстежень приділяється освітнім закладам. Впродовж минулого року спеціалістами структурних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби у Вінницькій області здійснено 3577 обстежень, питома вага виявлених порушень становить 13,6% (488). За виявлені порушення санітарного законодавства притягнуто до адміністративної відповідальносі 326 осіб, керівникам навчальних закладів направлено 192 приписи щодо усунення виявлених недоліків та 40 інформаційних повідомлень в органи влади.

Аналогічна робота продовжується і в поточному році, протягом січня 2022 року вже проведено 630 моніторингових обстежень. Недотримання протиепідемічних вимог зафіксовані в 107 закладах освіти (17%), складено 46 протоколів, підготовлено 62 приписи суб’єктам господарювання та 14 інформаційних листів в органи влади.

Основними порушеннями, виявленими в ході моніторингу є: неправильне використання засобів індивідуального захисту, відсутність умов для централізованого збору та утилізації використаних одноразових захисних масок, порушення вимог до проведення дезінфекції, ігнорування необхідності проведення термометрії персоналу закладів.

Найбільша питома вага порушень протиепідемічних заходів зафіксована в Тульчинському районі, де в січні поточного року проведено 57 моніторингових обстежень закладів освіти, в ході яких виявлено 15 порушень (26,3%), за що до адміністративної відповідальності

притягнуто 15 осіб.

Друге місце за Могилів-Подільським районом, де питома вага порушень становить 20,3%, проведено 123 перевірки та виявлено 25 порушень, притягнуто до адміністративної відповідальності 8 осіб, направлено 17 пропозицій керівникам навчальних закладів та 3 інформаційних повідомлення в органи влади.

На території Гайсинського району моніторинговими обстеженнями охоплено 117 навчальних закладів, порушення встановлені на 21 (17,9%), притягнуто до адміністративної відповідальності 2 особи, направлено 17 пропозицій керівникам навчальних закладів та 8 інформаційних повідомлень в органи влади.

У Вінницькому районі проведено 125 моніторингових обстежень шкіл, при цьому в 22 (17,6%) виявлено недотримання протиепідемічних вимог, за порушення санітарного законодавства притягнуто до відповідальності 8 осіб, суб’єктам господарювання направлено 17 пропозицій щодо усунення недоліків.

В Жмеринському районі моніторинговими обстеженнями охоплено 102 заклади освіти, порушення виявлені в 14 (13,7%), за що складено 7 протоколів та направлено 7 приписів керівникам закладів.

Найменша питома вага порушень протиепідемічних вимог серед закладів освіти в Хмільницькому районі, де з 106 обстежених закладів лише в 10 (9,4%) зафіксовані порушення, притягнуто до адміністративної відповідальності 6 осіб, керівникам закладів направлено 4 приписи, надіслано 3 інформаційних повідомлення в органи влади

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux