На Рівненщині продовжують впроваджувати заходи для недопущення спалаху коронавірсную інфекції
опубліковано 16 квітня 2020 року о 14:59

Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА, до складу якого входять спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, продовжує впроваджувати заходи задля недопущення потужного спалаху коронавірусної інфекції в області.

Зокрема, в області посилено лабораторні потужності для проведення досліджень на підтвердження COVID-19. До ПЛР-тестування підключили лабораторію обласного Центру громадського здоров’я.

На Рівненщині поступово збільшуються можливості для лікування хворих на COVID-19 і формується додатковий запас на випадок стрімкого поширення хвороби. На минулому тижні Сарненська ЦРЛ отримала два апарати-ШВЛ, ще один - Дубенська міська лікарня. Обладнання придбане за обласні кошти.

Крім того, цього тижня область отримала черговий гуманітарний вантаж: 3870 одиниць засобів захисту для медиків, що необхідні для боротьби з коронавірусом. Серед них – 192 костюми, 2875 масок, 160 бахіл та 651 окуляри. Засоби розподілять між медичними закладами області. Також надійшли 162 упаковки ПЛР-тестів.

До забезпечення медичних закладів підключилися місцеві органи влади. Із бюджетів міст, районів та ОТГ області закуповуються засоби захисту для лікарів та медичного персоналу.

В області збільшено кількість госпітальних баз для лікування COVID-19. Окрім Рівненської міської лікарні та Сарненської ЦРЛ, пацієнтів ще прийматимуть Дубенська міська, Рокитнівська та Костопільська районні лікарні.

Для другої хвилі боротьби з коронавірусом підготували ще 11 госпітальних баз. Їх будуть залучати за необхідності – в залежності від кількості пацієнтів.

На території лікарень області облаштували тимчасові медпункти прийому хворих на COVID-19. Такі палатки наразі розгорнули на території 5-ти закладів, які першими прийматимуть пацієнтів з COVID-19.

Обсервації підлягають всі, хто перетинає державний кордон і прибуває в область. На Рівненщині визначено 16 місць обсервації, загалом на 990 місць. Проживання та довезення до місця безкоштовне, харчуватимуться люди за власний кошт.

З 7 квітня на Рівненщині жоден із 5-ти пунктів пропуску з Білоруссю не працює.

На території області працюють мобільні групи за участю працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області та Нацполіції, які перевіряють стан дотримання карантинних обмежень у закладах торгівлі, на підприємствах та інших установах.

Станом на сьогодні 21 мобільна група перевірила 4047 об'єктів. Виявлено 54 порушень торгівлі, закрито 23 об'єкти, працівниками поліції складено 47 протоколів.

         Комунікація з мешканцями Рівненщини у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Рівненській області налагоджена через гарячу лінію (0362) 623283, на яку з початку карантину звертаються громадяни з метою отримання інформації або для надання роз'яснення.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux