На Полтавщині з початку дії карантинних обмежень мобільні групи обстежили майже 8 тис. об’єктів інфраструктури міста
опубліковано 29 квітня 2020 року о 14:15

Робота з профілактики розповсюдження  COVID-19 на території регіону є пріоритетною для фахівців Кременчуцького міськрайонного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.

Враховуючи, що місцями зараження людей на коронавірусну інфекцію можуть бути громадські заклади, у тому числі об’єкти торгівлі, громадський транспорт,  об’єкти навколишнього середовища, у місті Кременчуці  щоденно працюють 4 мобільні групи.

До їх складу входять  представники територіального підрозділу Держпродспоживслужби, управління контролю за станом благоустрою  міськвиконкому, відділів контролю за станом благоустрою районних адміністрацій, правоохоронних органів, які здійснюють обстеження закладів торгівлі та побутового обслуговування населення  та інших закладів щодо виконання карантинних вимог.

   З початку дії карантинних обмежень  мобільними групами було  обстежено 7996 об’єктів інфраструктури міста. Найчастіше фахівці Служби фіксували  наступні порушення:

-  на початку запровадження карантинних заходів працювали заклади, діяльність яких заборонена в період карантину (надання послуг з громадського харчування, пункти  обміну валюти, павільйони з продажу квітів, тощо);

- відсутність індивідуальних засобів захисту у працівників закладів (зокрема, для захисту обличчя та очей); 

 - порушення допустимої кількості відвідувачів,  недотримання дистанції між ними;

- торгівля кавою (через автомати самообслуговування та на розлив);

- відсутність запасу деззасобів;  

- відсутність журналів температурного скринінгу працівників, тощо.

Фахівці Кременчуцького міськрайонного управління під час рейдів найбільше уваги  приділяють  проведенню санітарно-освітньої та роз’яснювальної роботи. Суб’єктам  господарювання роз’яснюються правила карантинних заходів відповідно до вимог ПКМУ № 211 від 11.03.2020 (із доповненнями та змінами) та розпорядження керівника робіт з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації, міського голови від 03.04.2020 № 5 (щодо забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, проведення температурного скринінгу, наявність спиртовмісних антисептиків, деззасобів, графіків проведення вологого прибирання та дезінфекції, дотримання соціальної дистанції між відвідувачами із встановленням спеціальних позначок).

Мобільними групами надано більше 8000 пропозицій щодо усунення виявлених порушень, більшість яких була своєчасно виконана.  У зв’язку з наявними фактами  порушень карантинного режиму в ході комісійних перевірок в м. Кременчуці та Кременчуцькому район і працівниками органів поліції складено 28 протоколів за порушення правил карантину.

Окрім цього, фахівці Служби  проводять  контроль проведення дезінфекції  зупинок громадського транспорту та транспортних засобів (тролейбусів, маршрутних таксі, автобусів). За звітний період у місті обробили 3759 одиниць громадського транспорту. І хоча  на початку запровадження карантину  відмічалися випадки неякісної дезобробки транспорту, останнім часом, після наданих зауважень та рекомендацій, подібні порушення не фіксуються.

 Спеціалістами управління надано консультативну допомогу керуючим компаніям м. Кременчука  щодо  проведення  дезінфекційної обробки «вхідних груп», під’їздів  у  багатоповерхових будинках.  На даний час оброблено 11054 об’єкти. Також оброблено 196 дитячих майданчиків, 128 зупинок громадського транспорту та 26200 кв. м. тротуарів.

Також проводиться робота з підвищення обізнаності населення міста:  бесідами охоплено більше 3000 осіб; вручено 480 листівок «Коронавірусна інфекція СОVID-19 Як вберегтися», розміщено 6 статей щодо профілактики коронавірусної  інфекції на сайтах виконкому Кременчуцької міської ради та райдержадміністраціїї. Під час проведення рейдових  перевірок  працівниками відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства дано 6 інтерв’ю для місцевого  телебачення.

    Наразі фахівці Головного Управління Держпродспоживслужби в Полтавській продовжують проводити роз’яснювальну роботу з суб’єктами господарювання та їх працівниками, а також з відвідувачами об’єктів торгівлі і надання послуг щодо дотримання протиепідемічного режиму у всіх містах та районах області. Робота мобільних груп триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux