На Київщині Держпродспоживслужба зобов’язала приватне підприємство повернути споживачам понад 145 тисяч грн за послуги з централізованого опалення
опубліковано 13 квітня 2020 року о 11:51

У  лютому 2020 року Головним управлінням Держпродспоживслужби в Київській області на підставі звернень громадян здійснено позапланову перевірку суб’єкта господарювання, що надає послуги з теплопостачання мешканцям житлового комплексу «Акварелі» у м. Вишневе Київської області.

У ході позапланової перевірки встановлено, що при розрахунку тарифу на зазначену послугу суб’єктом господарювання порушено вимоги Порядку формування тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, послуги з централізованого опалення і постачання гарячої води, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.06.2011 № 869 «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на комунальні послуги».

Так, при формуванні тарифів на теплову енергію (виробництво та постачання) суб’єктом господарювання не затверджені та не погоджені в установленому порядку загальновиробничі норми витрат палива та електроенергії, завищено плановані витрати на електричну енергію та єдиний внесок на загальнообов'язкове державне соціальне страхування працівників, що призвело до необґрунтованих нарахувань плати за надані послуги споживачам житлового комплексу.

За результатами позапланової перевірки Головним управлінням зобов’язано підприємство повернути мешканцям багатоквартирного будинку ЖК «Акварелі» зайво нараховані кошти за надані послуги, шляхом здійснення перерахунку на суму 146 тис. гривень.

Повідомляємо, що протягом минулого року на підставі численних скарг мешканців м. Вишневе Головним управлінням було проведено декілька позапланових заходів державного нагляду (контролю) з питань дотримання зазначеним суб’єктом господарювання державної дисципліни цін.

За результатами перевірок до суб’єкта господарювання застосовані адміністративно – господарські санкції та зобов’язано повернути мешканцям багатоквартирних будинків ЖК «Акварелі» необґрунтовано нараховану плату за 2018-2019 опалювальний сезон у сумі 1 млн 288 тис. грн шляхом здійснення перерахунків за надані послуги.  

Разом з тим, підприємство звернулося до Київського окружного адміністративного суду з позовом про визнання протиправними та скасування винесених рішень та приписів.

Наразі справа знаходиться на розгляді у суді.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux