На Кіровоградщині запрацювали табори відпочинку
опубліковано 06 червня 2023 року о 09:58

Цьогоріч при закладах освіти громад області заплановано роботу 21 табору відпочинку: Кропивницька ТГ (11), Знам’янська ТГ (7), Новоукраїнська ТГ (1) та Пантаївська ТГ (2). Зокрема з 1 червня запрацювали пришкільні табори відпочинку на території Кропивницької та Пантаївської громад та заклад відпочинку при Новоукраїнському ЦДЮТ «Зоріт» на території Новоукраїнської міської громади. Відпочинкові зміни триватимуть по 14 днів. Дві зміни відпочинку для дітей заплановано Новоукраїнською громадою.

Зазначимо, що протягом трьох останніх літніх сезонів замість таборів у школах організовували гуртки, центри дозвілля та відпочинку з короткотривалим перебуванням дітей та без організованого харчування. Пришкільні табори не функціонували повноцінно з початку спалаху епідемії коронавірусу.

У зв’язку з цьогорічним відкриттям таборів відпочинку при закладах освіти спеціалісти Держпродспоживслужби області взяли участь у комісійних обстеженнях таборів з денним перебуванням дітей, які планують харчувати дітей, та таборів (гуртків, центрів) організованого дозвілля. Також було проведено наради органів місцевого самоврядування з метою якісної підготовки закладів освіти до організації відпочинку дітей влітку 2023 року.

В закладах, на базі яких розташовані пришкільні табори, перевірено стан харчоблоків, укриттів, санвузлів на дотримання санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів, умов безпечного перебування під час відпочинку. В ході обстежень розглядалися питання щодо погодження меню та режимів роботи закладів відпочинку, маршрути руху дітей при проведенні екскурсій, проходження працівниками обов’язкових профілактичних медичних оглядів, перелік постачальників продуктів харчування з відміткою про реєстрацію потужності або наявність експлуатаційного дозволу, затверджені технологічні картки на готові страви, вимоги до території закладу, на базі якого розташовані пришкільні табори. Фахівці звертали увагу на організацію збалансованого, якісного та безпечного харчування, дотримання питного режиму, наявність протоколів дослідження питної води, дотримання санітарно-гігієнічного та дезінфекційного режимів, проведення дератизаційних заходів тощо.

За результатами проведених обстежень керівникам закладів та керівникам органів місцевого самоврядування надано відповідні пропозиції щодо створення належних умов для організації та проходження відпочинку дітей в організованих колективах та недопущення загострення епідемічної ситуації з гострих кишкових інфекцій та харчових отруєнь.

Щоб оздоровча кампанія була спокійною протягом усього періоду, в першу чергу керівники таборів мають тримати під постійним контролем епідемічну ситуацію, відповідально виконуючи свої обов’язки. Адже саме ефективність оздоровлення є одним із чинників доброго здоров’я дітей у майбутньому.



на фото - три жінки в приміщенні для відпочинку дітей на фото - три жінки в приміщенні для відпочинку дітей на фото - три жінки в приміщенні для відпочинку дітей
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux