На Кіровоградщині за участю фахівців Держпродспоживслужби відбулося онлайн-засідання щодо особливостей підготовки до оздоровчої кампанії дітей
опубліковано 01 грудня 2020 року о 15:49

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Кіровоградщини Олена Черненко взяла участь в онлайн-засіданні колегії департаменту освіти і науки облдержадміністрації. Основною темою заходу став аналіз проведеної кампанії з літнього оздоровлення дітей у 2020 році та завдання на 2021 рік.

Як зазначила О.Черненко, цього літа дитяча оздоровча кампанія в області фактично не відбувалася з причини пандемії коронавірусної інфекції.

Влітку 2020 року на Кіровоградщині мало функціонувати 5 стаціонарних позаміських таборів. Та оскільки дозвіл на відкриття Уряд надав лише з 1 серпня, а також враховуючи складну епідеміологічну ситуацію відкрився тільки один заміський заклад оздоровлення «Бригантина» в Новоархангельському районі, який прийняв 130 дітей. Наразі ж актуальним є обговорення питання відпочинку дітей наступного літа, в тому числі щодо участі Держпродспоживслужби.

Раніше фахівці Держпродспоживслужби брали участь у комісійних обстеженнях, за результатами яких підписували акт готовності. На сьогодні вимоги змінились. Після обстеження закладу освіти, де буде розміщуватись табір відпочинку, фахівці Держпродспоживслужби як члени комісії з підготовки до оздоровчої кампанії оформлюватимуть Акт санітарно-епідеміологічного обстеження форми №315/о. Цей акт долучається до пакету документів табору.

Таким чином, ще до початку оздоровчої кампанії керівнику закладу відпочинку необхідно отримати акт санітарно-епідеміологічного обстеження, в якому будуть відображені питання санітарно-гігієнічні та безпеки харчування. Мова йде про облаштування території закладу, стан приміщень, водопостачання, каналізування, стан медичного забезпечення, організацію харчування (від ведення обліково-звітної документації до забезпечення холодильним та технологічним обладнанням харчоблоків) тощо.

Заклади відпочинку вважаються готовими до роботи, якщо в акті санітарно-епідеміологічного обстеження закладу відсутні зауваження щодо підготовки приймання дітей, а при наявності зауважень в акті - до початку оздоровчої кампанії вони мають бути усунуті. Сам Акт оформлюється під час підготовки до оздоровчої кампанії.

Мова також йшла про безпечність та якість питної води для дітей під час відпочинку, профілактичні заходи щодо інфекційних захворювань, які пов’язані з продуктами харчування та носіями хвороб: кліщами, гризунами тощо. Також висвітлювалось питання відповідального підбору постачальників харчових продуктів в заклади відпочинку дітей, особливості складання меню та можливі карантинні обстеження в період оздоровчої кампанії влітку 2021 року.

Головним підсумком обговорення стало завдання щодо створення умов для безпечного відпочинку дітей без епідеміологічних ускладнень. Запорукою цього є спільна робота всіх зацікавлених і контролюючих служб.

Керівники закладів відпочинку та оздоровлення дітей можуть отримати детальнішу інформацію щодо організації літньої оздоровчої кампанії відповідно до змін в управлінні державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Держпродспоживслужби Кіровоградщини за тел.:(0522) 32 26 23.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux