На Дніпропетровщині у новому 2020-2021 навчальному році заплановано відкриття понад 1800 навчальних закладів
опубліковано 31 серпня 2020 року о 11:44

У новому 2020-2021 навчальному році на території Дніпропетровської області заплановано відкриття 830 дошкільних, 856 загальноосвітніх навчальних закладів, зокрема 47 опорних шкіл, 88 філій опорних шкіл та 16 інтернатних закладів.

Цього року до загальноосвітніх навчальних закладів області вперше піде понад 33 тис. першокласників.

В області за програмою Президента України «Велике будівництво» будується та реконструюється 5 шкіл та 5 дитячих садочків. У закладах осучаснюється зовнішній та внутрішній простір, оновлюється оснащення, ремонтується спортивна інфраструктура.

З метою контролю стану підготовки закладів освіти до нового навчального року фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області упродовж серпня брали участь у роботі комісій органів місцевого самоврядування.

Під час проведення перевірок фахівці Служби приділяли особливу увагу питанням дотримання санітарних вимог, організації харчування та медичного забезпечення, зокрема впровадженню протиепідемічних заходів профілактики поширення СOVID-19.

Перевірками охоплено 1257 навчальних закладів, порушення виявлено у 130 закладах.

Днями під час прес-конференції «Як почнеться навчальний рік у школах Дніпропетровської області в умовах пандемії Сovid-19?» начальник відділу санепіднагляду та організації розслідування спалахів управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Дніпропетровській області Неля Полюхович розповіла про проведену роботу фахівців Держпродспоживслужби області в закладах освіти області.

Вона зазначила, що під час проведення комісійних обстежень фахівці Держпродспоживслужби області приділяють велику увагу питанням режиму навчання і виховання, навчально-трудовому навантаженню та погодженню перспективного двотижневого меню.

Окрім того, вона відзначила, що на Дніпропетровщині для безпеки дітей у всіх закладах освіти розроблено безпечний порядок організації освітнього процесу в умовах карантину. Зокрема, цей порядок передбачає алгоритм допуску до навчальних закладів, маршрути руху в закладі, режим організації харчування та графік роботи груп подовженого дня.

«Сьогодні в освітніх закладах ще тривають роботи щодо обладнання місць для обробки рук та збору використаних масок, а також створюються умови для соціального дистанціювання та уникнення скупчень при вході до навчального закладу та вестибюлях» - додала Неля Полюхович.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux