На Черкащині фахівці Держпродспоживслужби від початку року перевірили понад 200 водопостачальних підприємств
опубліковано 17 серпня 2020 року о 16:59

На виконання рішення Ради національної безпеки і оборони України, доручень Держпродспоживслужби України щодо посилення державного санітарно-епідеміологічного нагляду за об’єктами питного водопостачання та водовідведення фахівці Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області з початку 2020 року провели 207 планових та позапланових перевірок і комісійних обстежень об’єктів централізованого та децентралізованого водопостачання.

На 58 підприємствах були виявлені порушення вимог санітарного законодавства. Основні з них: не упорядковані території перших поясів зон санітарної охорони джерел централізованого питного водопостачання, відсутні технологічні регламенти по водопідготовці, не вирішено питання щодо проведення виробничого лабораторного контролю за якістю та безпечністю питної води відповідно до Державних санітарних норм та правил 2.2.4-171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної, призначеної для споживання людиною» та ін.

Із розподільчої мережі систем водопостачання області фахівці Служби відібрали та дослідили за мікробіологічними та санітарно-хімічними показниками 580 проб питної води, відхилення від гігієнічних нормативів за мікробіологічними показниками виявлено у 34 пробах (9,4 %), за санітарно-хімічними – у 15 (6,7%) пробах, досліджено 28 проб води поверхневих водойм, у місцях водозаборів, з них не відповідала гігієнічним нормативам 1 проба (7,1%) за санітарно-хімічними показниками.

У зв’язку з порушеннями санітарного законодавства щодо забезпечення населення безпечною, якісною питною водою 8 керівників підприємств питного водопостачання притягнуто до адміністративної відповідальності, на адреси керівників об’єктів водопостачання направлено 90 приписів, пропозицій щодо усунення виявлених порушень. Про зафіксовані порушення також було повідомлено органи місцевого самоврядування.

За ініціативою фахівців Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області на засіданні регіональної комісії з ТЕБ та НС, з прийняттям відповідного рішення, від 11.06.2020 № 29 «Про заходи щодо покращення забезпечення населення області якісною та безпечною питною водою», були розглянуті питання щодо забезпечення населення якісною питною водою, означені питання розглянуті на 60 засіданнях місцевих комісій з ТЕБ та НС.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux