Кіровоградщина: Всеукраїнська військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура») пройшла з дотриманням санітарних вимог
опубліковано 01 червня 2023 року о 15:31

У період 23-26 травня на території Онуфріївської громади проходив ІІ обласний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура-Оборонець: Онуфріївська Січ». У заходах взяли участь 17 молодіжних роїв-учасників із 15 громад Кіровоградщини. Розміщення учасників було організовано в наметах.

З метою запобігання виникненню випадків інфекційних захворювань (харчових отруєнь) під час заходів, напередодні проведення гри пройшли наради щодо створення належних умов перебування та організації харчування учасників. До нарад долучилися спеціалісти Держпродспоживслужби області, представники Онуфріївської селищної ради та відділу освіти.

Перед початком заходу та безпосередньо під час проведення змагань спільно з організаторами гри фахівці Держпродспоживслужби області обстежили місце, де відбувалось розміщення учасників, аби переконатися в створенні безпечних умов для дітей у відповідності до вимог санітарно-гігієнічних норм, надали пропозиції щодо проведення генерального прибирання території, створення умов з дотримання правил особистої гігієни для учасників та працівників. Всі пропозиції були виконано в повному обсязі.

Наметове містечко, де розміщувалися учасники гри, розподілялося на окремі функціональні зони: житлова, адміністративно-господарська, фізкультурно-оздоровча. Було облаштовано й медичний пункт. Учасників заходу забезпечили фасованою негазованою питною водою промислового виробництва, триразовим харчуванням (кейтерингові послуги харчоблоку Онуфріївського ліцею).

Зазначимо, що попередньо спеціалісти Держпродспоживслужби провели обстеження зазначеного харчоблоку, погодили примірне меню страв, провели роз’яснювальну роботу з кухарями, медичним працівником та керівником закладу з питань запобігання спалаху гострих кишкових захворювань та харчових отруєнь, а також дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних заходів на харчоблоці.

Завдяки спільним зусиллям організаторів заходу та контролюючого органу заходи в рамках військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») на території Онуфріївської громади пройшли без епідемічних ускладнень, з дотриманням вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

на фото - наметове містечко на зеленій галявині на фото - ятка з готовою їжею на фото - умивальники в лісі на фото - намет і діти на фото - літній душ в лісі і жінка на фото - люди в наметі
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux