Кіровоградщина: оздоровча кампанія 2023 року пройшла без епідемічних ускладнень
опубліковано 31 серпня 2023 року о 16:29

Умови, в яких перебуває наша країна останні декілька років (спалах коронавірусу, початок повномасштабної війни) змушують змінювати й організацію проведення оздоровчої кампанії. І цьогоріч вперше за три роки вона відбулась у нашій області. Дещо видозмінено, адже раніше замість таборів відпочинку при закладах освіти, у школах організовували гуртки, центри дозвілля, відпочинку з короткотривалим перебуванням дітей.

Підбиваючи підсумки з оздоровлення можна зазначити, що з початку червня 2023 року в області працювали: 21 табір відпочинку при закладах освіти з денним перебуванням та організацією харчування, 9 - без організації харчування та 1 позаміський стаціонарний оздоровчий табір. За літній період на території Гурівської територіальної громади оздоровчий табір пропрацював у три зміни.

Також у деяких громадах були відкриті короткотривалі (протягом 2-3 годин) центри дозвілля, в Онуфріївській, Гайворонській територіальній громаді проведені літні етапи Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»).

Фахівці Держпродспоживслужби в області безпосередньо були долучені до організації проведення оздоровчої кампанії. Зокрема, задля забезпечення дотримання санітарного законодавства та безпечності харчових продуктів, брали участь у комісійних обстеженнях та нарадах з органами місцевого самоврядування, відділами освіти, молоді та спорту, працівниками закладів позашкільної освіти та керівниками таборів.

Що стосується обстежень таборів відпочинку, то в першу чергу розглядалися питання безпечного перебування дітей на відпочинку. Комісії звертали увагу на організацію харчування (погодження меню, постачання харчової продукції, умов її зберігання та ін.) та наявність укриттів.

Результати комісійних обстежень показали, що в більшості закладів освіти було дотримано вимоги санітарного законодавства, а відтак створено належні умови для відпочинку та оздоровлення дітей. Лише деяким керівникам закладів та органів місцевого самоврядування було надано пропозиції щодо усунення виявлених порушень. В цілому, оздоровча кампанія в області пройшла спокійно та без епідемічних ускладнень.

Наразі активно проходить підготовка закладів освіти області до початку нового навчального 2023/2024 року, де залучені спеціалісти Держпродспоживслужби області.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux