Херсонщина: стан відновлення роботи Держпродспоживслужби разом з органами виконавчої влади на деокупованих територіях
опубліковано 26 квітня 2023 року о 11:14

Правобережну частину Херсонського району деокуповано в листопаді 2022 року. Діяльність Херсонського районного управління відновлено в грудні 2022 року. Наразі на дистанційній роботі забезпечує виконання функцій 4 державних службовці.

З листопада почалось розмінування будівель, територій Херсонського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області та Херсонської районної державної лікарні ветеринарної медицини.

На звільненій території Херсонського району розташовано 6 територіальних громад, які включають в свій склад 75 населених пунктів. З 24 лютого 2022 року по теперішній час частина територій Херсонської області та зокрема Херсонського району тимчасово зайнята військами Російської Федерації та тривають активні бойові дії. У зв’язку із загрозою для життя та здоров’я фахівців обстеження всіх територій населений пунктів Херсонського району, виявлення трупів сільськогосподарських тварин/птиці та їх знищення в біотермічних ямах та/або спалювання буде проводитись після здійснення заходів з розмінування відповідних територій. В свою чергу повідомляємо, що з метою своєчасного виявлення та недопущення поширення збудників інфекційних та інвазійних хвороб тварин/птиці на території Херсонського району на звітну дату обстежено 8 населених пунктів, інфекційних та інвазійних хвороб не встановлено. Також, проведено роз’яснювальну роботу серед власників особистих селянських господарств, мешканців району та мисливців населених пунктів щодо питання профілактики сказу тварин, африканської чуми свиней, сибірки тварин та грипу птиці.

Наразі спеціалістами державних лікарень ветеринарної медицини Херсонського району постійно тримається на контролі епізоотична ситуація в населених пунктах. Діагностичні дослідження проводиться відповідно до Плану протиепізоотичних заходів з профілактики основних інфекційних та паразитарних хвороб тварин на 2023 рік. Так, у СТОВ «Дніпро» відібрано 445 проб крові від ВРХ для дослідження на лейкоз, бруцельоз. Досліджено на туберкульоз – негативно. Дані зразки направлено на дослідження до Миколаївської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Дослідження не проведено в зв’язку з відсутністю діагностикуму, тому проби знаходяться на зберіганні. На виконання п.6 Розпорядження Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області «Щодо недопущення виникнення та поширення АЧС» від 27.02.2023 № 8 Головам 6-х військових адміністрацій Херсонського району та керівникам 4-х господарств з утримання, розведення свиней направлено інформаційні листи щодо профілактики та попередження занесення збудника АЧС. Робота в даному напрямку продовжується.

Зідно Плану протиепізоотичних заходів по профілактиці основних заразних хвороб тварин на 2023 рік спрямована робота на недопущення занесення в район інфекційних та інвазійних захворювань. Так, проти сибірки щеплено 415 гол. ВРХ, а також розпочато роботу щодо щеплень проти сказу – 5 гол. собак. Робота в даному напрямку продовжується.

Відновлення роботи наукових установ, дослідних станцій, державних установ ветеринарної медицини.

  • в грудні 2022 року Херсонської районної державної лікарні ветеринарної медицини;
  • в лютому 2023 Білозерської районної державної лікарні ветеринарної медицини.
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux