Херсонщина: Держпродспоживслужба відслідковує ситуацію з питним водопостачанням територіальних громад Херсонського району
опубліковано 26 квітня 2023 року о 11:20

В населених пунктах Херсонської міської територіальної громади централізоване водопостачання забезпечене (в с. Садово, сел. Антонівка за рахунок генераторів), ситуація контрольована. Також періодично здійснюється підвезення питної води мешканцям в ємностях для індивідуального та групового користування. Лабораторією контролю якості питної води МКП «ВУВКГ м. Херсона» виконується перевірка якості питної води на насосних станціях, артезіанських свердловинах та у розподільчій системі м. Херсона.

Щоденно виконується дезінфекція води на насосних станціях гіпохлоритом натрію. Якість води у водопровідних мережах м. Херсона відповідає вимогам ДСанПіН 2.2.4-171-10. З метою здійснення контролю якості питної води водопостачальних підприємств (КП «Теплокомунгосп», КП «Наддніпрянка», КП «Світоч», КП «Господар», КП «Три кринички»), що надають послуги у населених пунктах старостинських округів, наказом департаменту міського господарства ХМВА від 09.03.2023 № 6 зобов’язано вказані комунальні підприємства щомісяця здійснювати відбори проб питної води та надавати їх до акредитованої лабораторії МКП «ВУВКГ м. Херсона» для проведення її аналізу.

Бригадами аварійно-відновлюваних робіт на постійній основі усуваються аварійні ситуації, здійснюється ремонт водопровідних мереж. На території Білозерської, Дар’ївської, Музиківської, Станіславської, Чорнобаївської територіальних громад Херсонського району здійснює діяльність 22 підприємства (організації), що відповідають за питне водопостачання населення. Роботи по відновленню електропостачання територіальних громад тривають. Для відновлення електропостачання, в тому числі внаслідок постійних обстрілів армією російської федерації, бригади працювали на лініях, що живлять с. Посад-Покровське Чорнобаївської ОТГ, с. Олександрівку Станіславської ОТГ. В населених пунктах, де відсутнє електропостачання, для забезпечення жителів водою використовуються автономні електрогенератори. Також здійснюється підвезення питної води мешканцям в ємностях для індивідуального та групового користування. Ситуація щодо надання послуг з питного водопостачання мешканцям 59 населених пунктів.

З відповідальними особами, керівниками комунальних підприємств, старостами підтримується постійний зв’язок та проводиться системний моніторинг щодо стану питного водопостачання територіальних громад Херсонського району. Олешківська, Великокопанівська, Виноградівська, Ювілейна територіальні громади Херсонського району тимчасово перебувають під окупацією.

на малюнку три працівника розривають землю
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux