ІТ-фахівці органів Держпродспоживслужби мають широкий доступ до навчальних ресурсів у сфері цифровізації
опубліковано 22 червня 2023 року о 15:48

Заступник Голови Держпродспоживслужби з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Захарін провів черговий онлайн-семінар для IT-фахівців територіальних органів Служби.

Під час семінару було опрацьовано нові урядові рішення у сфері цифровізації. Зокрема, йдеться про: Постанову Кабінету Міністрів України від 2 червня 2023 р. № 560, якою затверджено Порядок ведення Національного реєстру викидів та перенесення забруднювачів; Постанову Кабінету Міністрів України від 2 червня 2023 р. № 556, якою затверджено Положення про веб-портал «Дія.Цифрова громада»; Постанову Кабінету Міністрів України від 9 червня 2023 р. № 585, якою утворено Міжвідомчу робочу групу з питань здійснення заходів у сфері цифровізації, передбачених Державною антикорупційною програмою на 2023-2025 роки.

Сергій Захарін акцентував увагу на необхідність сумлінного опрацювання навчальних та методичних матеріалів з питань кібербезпеки та кіберзахисту, які були розповсюджені серед фахівців ІТ-підрозділів територіальних органів протягом травня-червня поточного року.

Фахівцям ІТ-підрозділів територіальних органів Держпродспоживслужби запропоновано розповсюдити серед колег інформацію про запуск оновленої платформи Дія.Освіта, на якій розміщено чимало цікавих ресурсів для державних службовців.

Учасникам семінару презентовано результати виконаних Мінцифри проєктів у сфері відкритих даних, які передбачають підвищення кваліфікації державних службовців щодо застосування процедур оприлюднення відкритих даних, у тому числі із застосуванням сучасних цифрових технологій.

Фахівці Держпродспоживслужби надали учасникам семінару відповіді на низку актуальних запитань, зокрема щодо поліпшення системи електронного документообігу, а також застосування окремих цифрових рішень під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій різного рівня.

«Цифровізація незворотня, це світовий мейнстрім, вона дає змогу усунути зайві бюрократичні процедури, а відтак – підвищити можливості громадян під час реалізації своїх законних інтересів та природних бажань. Фахівці Держпродспоживслужби використовують у своїй роботі усі доступні на сьогодні цифрові інструменти, а також приділяють належну увагу підвищенню своєї кваліфікації. Наші ІТ-фахівці мають широкий доступ до навчальних ресурсів у сфері цифровізації. Користуючись нагодою, запрошую молодих фахівців до роботи в ІТ-підрозділах системи Держпродспоживслужби, де створені всі належні умови для кар’єрного та професійного зростання», – наголосив Сергій Захарін.

Продовжуємо будувати цифрову державу: без бюрократії, черг та корупції.

На фотографії зображений Сергій Захарін
Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux