Інформація про спалах на гостру кишкову інфекцію серед населення після відвідування кафе «Рандеву» м. Ковель Волинської області
опубліковано 13 червня 2019 року о 11:00

За оперативним повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Волинської області 12.06.2019 зареєстровано спалах на гостру кишкову інфекцію після відвідування кафе «Рандеву» м. Ковель Волинської області, внаслідок чого постраждало 17 осіб, у тому числі двоє дітей.

Госпіталізовано до інфекційного відділення 15 осіб із попереднім діагнозом «Гострий гастроентероколіт, сальмонельоз?». Трьом хворим лабораторно підтверджено діагноз сальмонельоз. Двоє осіб перебувають на амбулаторному лікуванні.

Постраждалі відвідували різні заходи у кафе «Рандеву».

Так, після святкування хрестин захворіло 14 осіб, у тому числі двоє дітей, після весілля – дві особи. Також захворів один працівниця кафе.

З метою встановлення причин та умов виникнення спалаху фахівці Головного управління розпочали проведення санітарно-епідеміологічного розслідування спалаху та інспектування закладу громадського харчування з відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

Під час обстеження встановлено порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів.

За результатами розслідування суб`єкту господарювання надано 2 приписи щодо усунення порушень вимог санітарного законодавства та законодавства про безпечність та окремі показники якості харчових продуктів.

11.06.2019 Головне управління видало розпорядження щодо тимчасового припинення виробництва та/або обігу харчових продуктів та/або кормів строком на 10 робочих днів.

На суб`єкт господарювання 12.06.2019 складено протокол про правопорушення та винесено постанову про накладання адміністративного стягнення.

Заклад громадського харчування кафе «Рандеву» зареєстровано в Державному реєстрі потужностей операторів ринку.

Про ситуацію, що склалася поінформовано органи місцевого самоврядування та правоохоронні органи.

Правоохоронні органи 12.06.2019 відкрили кримінальне впровадження за фактом вчинення злочину, передбаченого частиною 1 статті 325 Кримінального кодексу України.

Заходи державного нагляду (контролю) у закладі громадського харчування кафе «Рандеву» упродовж 2018-2019 років не проводились.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux