Інформація про санітарно-епідемічну ситуацію в дитячому закладі оздоровлення та відпочинку «Салют» в с. Коблево Березанського району Миколаївської області станом на 02.07.2019
опубліковано 02 липня 2019 року о 10:40

За повідомленням Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області 01.07.2019 зареєстровано спалах захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Салют» в с. Коблево Березанського району Миколаївської області.

Повідомлення про факти звернення дітей до медичного працівника закладу з ознаками захворювання на кишкову інфекцію Держпродспоживслужба області отримала від керівника закладу 01.07.2019 об 11:00 у телефонному режимі.

Внаслідок спалаху захворювання на гостру кишкову інфекцію серед дітей дитячого закладу «Салют» постраждало 16 дітей. Усіх постраждалих госпіталізовано до інфекційного відділення Березанської центральної районної лікарні з попередніми діагнозами «Гострий гастроентероколіт середнього ступеня важкості, легкого ступеня важкості» (14 осіб) та «Харчова токсикоінфекція» (2 особи).

З метою встановлення причин та умов виникнення захворювань 01.07.2019 Держпродспоживслужба Миколаївської області розпочала санітарно-епідеміологічне розслідування спалаху з обстеженням та інспектуванням закладу на предмет дотримання вимог у сфері безпечності харчових продуктів із відбором проб для проведення відповідних лабораторних досліджень.

За результатами обстеження та позапланового інспектування дитячого закладу 01.07.2019 були встановлені порушення вимог санітарного законодавства та законодавства у сфері безпечності харчових продуктів.

Відповідальному суб’єкту господарювання надано приписи щодо усунення порушень. На керівника та шеф-кухаря складено протоколи про адміністративне правопорушення.

Про виникнення спалаху Головним управлінням поінформовано територіальний орган Національної поліції, ДУ «Миколаївський обласний лабораторний центр МОЗ України», управління охорони здоров’я Миколаївської обласної державної адміністрації, департамент соціального захисту населення Миколаївської обласної ради.

Станом на 08:00 02.07.2019 нових випадків захворювання не зареєстровано.

Проведення протиепідемічних заходів триває.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux