Фахівці Держпродспоживслужби опрацьовують Порадник для ґендерних радників та радниць
опубліковано 01 вересня 2023 року о 12:44

Заступник Голови Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів з питань цифрового розвитку, цифрової трансформації і цифровізації Сергій Захарін взяв участь у презентації видання «Порадник для ґендерних радників та радниць».

Видання підготовлено за загальною редакцією Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики Катерини Левченко. Авторами посібника виступили радники із ґендерних питань та національні експерти – члени Мережі радників і радниць з ґендерних питань.

Порадник створено задля посилення складових інституційного механізму забезпечення рівних прав та можливостей чоловіків та жінок.

У виданні надано повну та доступну інформацію про те, хто може бути радником/-цею, про ключові засади реалізації державної ґендерної політики та сфер її імпліментації, містяться визначення основних понять та засади ефективної комунікації щодо принципів ґендерної рівності. Автори ознайомлюють з наявними ґендерними інструментами для застосування в роботі радника/-ці, серед яких інструменти ґендерного аналізу та аудиту, моніторингу та ґендерного бюджетування.

Порадник розміщено на сайті Кабінету Міністрів України за посиланням.

Держпродспоживслужба та її територіальні органи своєчасно ухвалюють всі необхідні рішення, спрямовані на сумлінне виконання законодавства щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. За даними опитувань, в державному органі створені належні умови для поєднання жінками і чоловіками професійних і сімейних обов'язків, регулярно проводяться просвітницькі заходи, налагоджена співпраця з об'єднаннями громадян щодо забезпечення рівності прав та можливостей жінок і чоловіків.

«Держпродспоживслужба та її територіальні органи вживають результативних заходів для реалізації законодавства щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Зокрема, регулярно проводяться опитування, навчальні заходи, моніторингові дослідження, робочі зустрічі і наради, що дає змогу ухвалювати виважені управлінські рішення. Нині розробляються пропозиції, спрямовані на використання в гендерній роботі цифрових технологій. У визначених законодавством випадках проєкти нормативно-правових актів, розроблених Держпродспоживслужбою, своєчасно проходять гендерно-правову експертизу, оскільки ці проекти не порушують принципів забезпечення рівних прав і можливостей жінок і чоловіків. Зокрема, за допомогою пакетів прикладних програм доцільно проводити онлайн-опитування, і отримувати в режимі реального часу статистично значиму інформацію про стан сприйняття працівниками гендерного паритету», - зазначив Сергій Захарін.

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux