Фахівці районних підрозділів Держпродспоживслужби Чернігівщини здійснюють моніторинг забезпечення протиепідемічних заходів
опубліковано 07 квітня 2020 року о 12:34

Тривають моніторингові обстеження ринків та продовольчих магазинів районними управліннями в Чернігівській області. Так, фахівці Городнянського районного управління Держпродспоживслужби станом на 7 квітня провели 84 обстеження суб’єктів господарювання, діяльність яких пов’язана з реалізацією продуктів харчування. Особлива увага звертається на дотримання протиепідемічного та дезінфекційного режимів у закладах роздрібної торгівлі, зокрема: забезпечення миючими та дезінфікуючими засобами, антисептиками для рук, інвентарем для прибирання, спецодягом, засобами індивідуального захисту, кратності прибирання приміщень, наявність встановлення спеціальної позначки із зазначенням кількості відвідувачів та дистанції між ними та продажу сипучих продуктів тільки у фасованому вигляді.

Спеціалісти Козелецького районного управління Держпродспоживслужби входять до складу робочої групи, що створена згідно розпорядження Козелецької районної державної адміністрації для запобігання поширенню коронавірусу та контролю за дотриманням протиепідемічного режиму на території району. На входах у продуктові магазини облаштовані куточки для покупців з антисептиками та сухими серветками, продавці у захисних масках та гумових рукавичка. Разом з представниками Національної поліції здійснюється нагляд за дотриманням вимог постанов Кабінету Міністрів. На підставі виявлених порушень складені протоколи про недотримання та невиконання даних постанов та передані до суду.

За результатами проведених обстежень надані рекомендації з основних профілактичних та протиепідемічних заходів, обов’язкових до виконання. У подальшому проводиться повторний  моніторинг щодо виконання наданих рекомендацій.

Спеціалістами районних управління Держпродспоживслужби постійно проводяться заходи, направлені на недопущення поширення інфекції, спричиненої СОVID-19 та убезпечення від захворювання людей. Активно ведеться роз’яснювальна робота з населенням, надаються рекомендації щодо запобігання поширенню захворювання, основним з яких є самоізоляція (мінімізувати контакти, без нагальної потреби не відвідувати місця масового перебування людей, дотримуватись правил особистої гігієни).

Outdated Browser
Для комфортної роботи в Мережі потрібен сучасний браузер. Тут можна знайти останні версії.
Outdated Browser
Цей сайт призначений для комп'ютерів, але
ви можете вільно користуватися ним.
67.15%
людей використовує
цей браузер
Google Chrome
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
9.6%
людей використовує
цей браузер
Mozilla Firefox
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux
4.5%
людей використовує
цей браузер
Microsoft Edge
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
3.15%
людей використовує
цей браузер
Доступно для
  • Windows
  • Mac OS
  • Linux